Klapband bij vrachtwagentrailer zorgt voor brandweerinzet

Klapband bij vrachtwagentrailer zorgt voor brandweerinzet

LEEK – Een klapband van een trailer heeft ervoor gezorgd dat de brandweer van Marum vanmiddag moest uitrukken naar de A7 bij Leek.

De band die was geklapt en vervolgens in brand vloog, kon snel worden geblust door toevallig passerende glazenwassers die met hun tank water het meeste vuur konden doven. Hierdoor werd een shovel die op de trailer stond, gespaard. De chauffeur kon de trailer nog loskoppelen van zijn trekker. De brandweer van Marum kon vervolgens het blussen overnemen met One-Seven. De brandweer van Groningen die ook was opgeroepen, was niet meer nodig.

Er zal later worden geprobeerd om een paar nieuwe banden onder de trailer te monteren, waarna de chauffeur zijn weg kan vervolgen. Wel zijn de leidingen e.d. ook zwaar beschadigd, hoe dit wordt opgelost is niet bekend.

Het verkeer op de A7 had nagenoeg geen hinder van de brand.

Foto’s: 112Marum.nl 

Het bericht Klapband bij vrachtwagentrailer zorgt voor brandweerinzet verscheen eerst op InfoLeek.