Gemoederen lopen hoog op in Sportcentrum Leek tijdens wedstrijd Leekster Eagles

Gemoederen lopen hoog op in Sportcentrum Leek tijdens wedstrijd Leekster Eagles

LEEK – Vrijdag 23 maart speelde Leekster Eagles thuis tegen HZV/Het Vennewater. Voor Leekster Eagles valt er niet veel meer te halen op de ranglijst. De 1e periode titel is imners binnen, dus verzekerd van nacompetitie. Op de ranglijst een 5e plaats. Echter tegenstander Het Vennewater is iedere punt hard nodig. Zij vechten tegen degradatie.

De wedstrijd werd van het eerste tot het  laatste moment in een hoog tempo gespeeld. Het Vennewater ging voor de punten en Leekster Eagles speelde voor de eer. Dit maakte dat het voor het publiek een boeiend spektakel was, waarbij de uitslag alle kanten op kon.

Leekster Eagles was tactisch sterker maar schoot in de afrondingsfase te kort.

In de eerste helft was het een speler van Vennewater die binnen drie minuten keeper Hayo Poutsma wist te passeren en de stand kwam daardoor op 0-1 te staan.

Ondanks alle inspanningen en druk van Eagles zijde werd dit ook de rust stand.

Na de rust was het Fabio de Matos Fernandes die na lang aandringen eindelijk loon naar werken zag en de stand werd 1-1. Niet veel later was het Karim Layeb die het scorebord op 2-1 bracht. Ondertussen liep de temperatuur op het veld hoger op. Er werd snel en hard gespeeld, keek je links, dan miste je rechts van alles. De heren van de arbitrage hadden er de handen aan vol om de opgewonden standjes in het gareel te houden en de handelingen op het veld naar waarde in te schatten. Uteindelijk was het een speler van Het Vennewater die twee minuten voor tijd de keeper van Leekster Eagles wist te verschalken waardoor de stand op 2-2 kwam te staan. Na nog een zeer spannende slotfase waarbij de gemoederen hoog op liepen werd de wedstrijd afgefloten. De punten werden verdeeld en de beide teams konden naar de kleedkamers vertrekken om af te koelen.

Spelers Leekster Eagles: Hayo Poutsma, Luciano Matulessy, Stefan Brouwer, Fabio de Matos Fernandes, Jasper Siepelinga, Delano Dussel, Mehdi Charaf-Eddine, Roy de Vries, Karim Layeb, Youri Tepper.

Vrijdag 6 april speelt Leekster Eagles uit tegen Texel 94Het bericht Gemoederen lopen hoog op in Sportcentrum Leek tijdens wedstrijd Leekster Eagles verscheen eerst op InfoLeek.