Lezing ‘De charme van het ouder worden’ in Leek

 Lezing ‘De charme van het ouder worden’ in Leek

LEEK – Comfortabel ouder worden, zo lang mogelijk zelfstandig blijven en de regie in eigen hand houden. Wat kun je daar zelf aan doen? Betsy de Keizer van de Senioren Society geeft ouderen en (toekomstige) mantelzorgers raad en daad over ‘eigen baas’ blijven. Op 6 april is ze in ‘De Schutse’ in Leek voor een lezing.

Ouder worden kan een goede levensfase zijn met veel vrijheid. De charme van het ouder worden heb je voor een groot deel in eigen handen. Trek eropuit, blijf bewegen en doe vrijwilligerswerk. Bouw aan je netwerk. Dat is goed voor jezelf en goed voor de maatschappij.

Leer nú wat je later kunt gebruiken om zelfstandig te blijven, bijvoorbeeld met de computer en tablet omgaan. Via je computer of smartphone berichtjes of foto’s versturen aan familie of vrienden geeft zoveel plezier. Digitale vaardigheden zijn straks niet alleen je venster naar de buitenwereld maar ook de manier om te kijken wie er voor je voordeur staat.

Nu de overheid er nadrukkelijk op stuurt dat ouderen zo lang mogelijk in hun eigen huis moeten blijven wonen, is het van groot belang op tijd na te gaan of er aanpassingen in of om je huis nodig zijn. Kun je in je eigen huis blijven wonen of moet je verhuizen? Betsy’s  doel is dat senioren ook op hoge leeftijd toch zelfstandig kunnen blijven wonen. Er is tegenwoordig veel mogelijk. Ze laat zien hoe je je eigen huis kunt aanpassen, hoe je het valrisico kunt beperken, welke nieuwe technieken en handige hulpmiddelen er zijn, en hoe domotica je kan helpen. Via een gratis lidmaatschap van Senioren Society kun je bovendien op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen die er nog aankomen.

De lezing is op vrijdagmorgen 6 april van 9.30 tot 11.15 uur in De Schutse, Oldenoert 32 in Leek. Aanmelding vooraf is niet nodig. De toegang is gratis.

Het bericht  Lezing ‘De charme van het ouder worden’ in Leek verscheen eerst op InfoLeek.