Inloopbijeenkomst voor aanleg P+R bij A7 Leek

Inloopbijeenkomst voor aanleg P+R bij A7 Leek

LEEK – De provincie Groningen organiseert samen met de gemeente Leek een inloopbijeenkomst over de verbetering van de busverbinding tussen Leek en Groningen, de HOV Leek. Onderdeel van dit project is de aanleg van een P+R bij Leek nabij de A7. Tijdens de inloopbijeenkomst worden bezoekers ge├»nformeerd over het schetsontwerp van de P+R Leek.

De inloopbijeenkomst vindt plaats op woensdag 11 april tussen 17.00 tot 20.30 uur in het gemeentehuis van Leek aan de Tolberterstraat 66. Tijdens de inloopavond kunnen belangstellenden het schetsontwerp van de P+R bekijken en eventueel een reactie achterlaten. De reacties worden verwerkt in een reactienota en meegenomen in de besluitvorming over het definitief ontwerp. Medewerkers van de gemeente en provincie zijn aanwezig om vragen te beantwoorden of toelichting te geven op het ontwerp. Er is geen plenaire bijeenkomst; bezoekers kunnen binnenlopen op het moment dat hen het beste uitkomt.

P+R Leek
De P+R komt te liggen bij de oprit van de A7 richting Groningen, waar nu de bushalte staat. De bestaande P+R wordt naar het zuiden uitgebreid. Het ontwerp hiervoor is tijdens de inloopbijeenkomst te zien. Na de aanleg van de P+R is hier ruimte voor ca. 200 auto’s en 40 fietsen. Daarnaast biedt de P+R ook de mogelijkheid om over te stappen tussen publiek vervoer (zoals taxibusjes) en openbaar vervoer. Hiermee neemt de kwaliteit van het hoogwaardig openbaar vervoer in Leek substantieel toe.

HOV Leek
De gemeente Leek wil samen met de provincie Groningen en het OV-bureau Groningen-Drenthe de busverbindingen tussen Leek en Groningen verbeteren. Hiervoor worden langs de route maatregelen getroffen, zoals de aanpassing van kruispunten en rotondes en de aanleg van een busbaan aan de zuidzijde van Oostindie. Zo zijn deze maand de werkzaamheden bij de Oosterheerdtlaan van start gegaan. Het maatregelenpakket HOV Leek is in 2015 vastgesteld door de gemeenteraad van Leek. Eind 2015 namen Provinciale Staten hierover een realisatiebesluit. Op dit moment worden de plannen verder uitgewerkt.

Meer informatie over het project HOV Leek is te vinden op www.provinciegroningen.nl/hovleek .

Het bericht Inloopbijeenkomst voor aanleg P+R bij A7 Leek verscheen eerst op InfoLeek.