Rodenburg legt eerste helft basis voor overwinning

Rodenburg legt eerste helft basis voor overwinning

LEEK – In het paasweekend nam Rodenburg het op tegen Kinea. Achteraf gezien verloor Rodenburg in de zaalcompetitie haar kampioenschap in de uitwedstrijd tegen Kinea. Voor Rodenburg was het zaak om revanche te nemen op die nederlaag.

Onder goede weersomstandigheden startte de wedstrijd op de mooie accommodatie in De Knipe. Kinea opende de score met een terecht gekregen strafworp, direct daarop antwoorde Rodenburg van afstand. Via twee schoten van afstand en twee kansjes liep Rodenburg uit naar een 1-5 voorsprong. Met goed spel, lange aanvallen en mooie doelpunten liep Rodenburg uit naar een 3-9 voorsprong. Het was nog vroeg in de wedstrijd, maar Rodenburg straalde uit een ruime overwinning te willen behalen. Kinea kwam echt te kort, ze werkten hard maar kwamen vaak niet verder dan één schotpoging per aanval. Rodenburg zette hier lange aanvallen tegenover met goede uitgespeelde kansen. De doelpunten bleven dan ook niet uit en zo ging Rodenburg de rust in met een 7-15 voorsprong.

Gezien het spelbeeld en de score leek de overwinning voor Rodenburg zo goed als binnen, maar er moest nog een halve wedstrijd worden gespeeld. Kinea liet zien dat ze er nog in geloofden en kwamen terug tot 9-15. Dit zette Rodenburg weer op scherp en zij liepen weer uit naar 9-18. Toen werd de wedstrijd rommelig en maakte Rodenburg haar kansen niet af. Hierdoor kwam Kinea terug tot 14-20. Duidelijk was dat Rodenburg nog steeds een speloverwicht had en de overwinning niet meer zou weggeven. Rodenburg zette nog even aan en liep weer verder uit. Uiteindelijk was het Kinea die de eindstand bepaalde in de laatste seconden op 16-25. Een goede degelijke overwinning die perspectief blijft bieden in de huidige veldcompetitie.

Volgende week neemt Rodenburg het zondag om 14:30 thuis op tegen Vitesse. Rodenburg 2 speelt op 2e paasdag nog hun eerste wedstrijd na de zaal tegen OWK in Oostwold. Volgende week is het 2e vrij in verband met de Korfbalfinale in de Ziggodome.

Het bericht Rodenburg legt eerste helft basis voor overwinning verscheen eerst op InfoLeek.