Senioren honk- en softbalclub Knights spelen wedstrijd tegen junioren uit 1988

Senioren honk- en softbalclub Knights spelen wedstrijd tegen junioren uit 1988

LEEK – Zondag 1 april speelden de senioren van honk- en softbalclub Knights uit Leek een wedstrijd tegen het team van de junioren uit 1988.

Dit junioren team werd in 1988 en 1989 kampioen in hun klasse. Nu wonen ze verspreid door het land, maar voor deze wedstrijd komen ze graag terug naar Leek. Ze werden gecoacht door twee oudere rebellen van de club ( Engelbert Lukens en Roelf Turksema ).

Een sterk verhaal rond dit legendarische team was een wedstrijd tegen de Bedrocks uit Emmen. Onderweg werd er bij Borger gestopt, werden de spieren opgewarmd, werd er wat ingegooid om daarna 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd op het veld in Emmen aan te komen. De tegenstanders boden nog aan om een warming up te doen, maar Knights wilde gelijk met de wedstrijd beginnen. Onderweg al warmgedraaid werd deze wedstrijd met 2 vingers in de neus gewonnen.

Paaszondag liep het anders. Het legendarische team van toen, nu allemaal veertigers, verloren van de getrainde senioren van BSC Knights met 20 – 6. Ondanks de lage temperatuur was er veel publiek, hebben beide teams en het publiek genoten van de wedstrijd.

Na afloop was er een BBQ en werd er over de wedstrijd, Knights vroeger en de toekomst gesproken. In augustus weer een wedstrijd tussen beide teams.

Wilt u meer informatie over de honk- en softbalsport zie onze website www.knightsleek.nl of stuur een e-mail naar secretaris@knightsleek.nl

Staand van L naar R:
Marijn Prinsen (Arnhem), Frank Havingha (Groningen, )Atse Douma ( Leiden), Michiel Oosterveld (Groningen), Ger de Vries (Nieuw Roden), Dirk Donkerbroek (Leek), Frank Lubbers (Leeuwarden), Arjan van Eck (Haarlem)

Geknield van L naar R:
Jasper Westerhof (Groningen), Engelbert Lukens, coach (Oldekerk), Jan Westerhoff (Leek), Brian de Haard (Leiden), Geon Mittendorf (Leek).

Ontbrekend : Coach Roelf Turksema ( Zevenhuizen).

Foto: Wim Jan Wieringa

 

Het bericht Senioren honk- en softbalclub Knights spelen wedstrijd tegen junioren uit 1988 verscheen eerst op InfoLeek.