Healthy Ageing Tour doet ook Leek en Tolbert aan

Healthy Ageing Tour doet ook Leek en Tolbert aan

LEEK – De 2e etappe van de Healthy Ageing Tour 2018, met de start en finish in Grootegast, deed vanmiddag ook Leek en Tolbert aan.

Donderdag 5 april was Grootegast de locatie voor de start en finish van een omloop door Het Westerkwartier. Deze etappe is een samenwerking van de gemeenten Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn. Zij vormen samen vanaf 2019 de nieuwe gemeente Westerkwartier. Er werd één grote ronde van circa honderd kilometer door de vier gemeenten gereden en er werd afgesloten met plaatselijke omlopen rond Grootegast.
De Healthy Ageing Tour is een UCI-etappewedstrijd voor vrouwen die jaarlijks in de tweede week van april wordt verreden met 6 etappes.

Ook dit jaar staat de wereldtop van de vrouwelijke wielersport aan de start, o.a. Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Lisa Brennauer, Kirsten Wild en diverse andere buitenlandse en lokale rensters. Om de koers veilig te kunnen laten verlopen werden de wegen rondom de route tijdelijk afgezet, wat enige verkeersopstoppingen tot gevolg had. De 2e etappe werd gewonnen door Amy Pieters van Boels Dolmans cyclingteam.

Foto’s: Herald Veenstra/InfoLeek.nl


Het bericht Healthy Ageing Tour doet ook Leek en Tolbert aan verscheen eerst op InfoLeek.