Rodenburg herpakt zich knap en verslaat Vitesse met 16-14

Rodenburg herpakt zich knap en verslaat Vitesse met 16-14

LEEK – Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen Vitesse op het programma. Op papier geen moeilijke wedstrijd, maar in de uitwedstrijd werd er maar nipt gewonnen. Voor Rodenburg dus zaak om scherp te starten en direct afstand te nemen van de tegenstander.

In het begin van de wedstrijd nam Rodenburg direct het initiatief. Het eerste aanvalsvak was direct scherp, waardoor Rodenburg direct een 2-0 voorsprong nam. Het leek een makkelijk middagje te worden, maar het tegendeel bleek later. Na enkele aanvallen kwam Vitesse terug en maakte gelijk. In deze fase was het Vitesse die scorend vaak het initiatief nam. Rodenburg zat in een lastige fase en maakte de verkeerde keuzes. Vitesse kwam makkelijker tot scoren en liep uit naar een 4-6 voorsprong. Rodenburg begon weer beter te spelen en creëerde veel kansen, maar had weinig geluk in de afronding. Daar waar Rodenburg met meerdere schoten in een aanval niet wist te scoren was het bij Vitesse vaak een doelpunt met maar 1 of 2 kansen. Zo liep Vitesse uit naar een 5-9 voorsprong in de rust.

Rodenburg had zich qua spel al herpakt, maar moest zich de tweede helft gaan belonen met doelpunten. Na een aantal goede aanvallen bleven de doelpunten uit. Via een afstandsschot verkleinde Rodenburg haar achterstand naar 6-9, wat misschien achteraf wel de ommekeer zou zijn in de wedstrijd. Er kwam meer vertrouwen en er werd beter geschoten. Zo kon Rodenburg terug komen tot 10-10. Vanaf dit moment nam Rodenburg steeds het initiatief. Rodenburg kwam steeds één doelpunt voor maar Vitesse wist desondanks steeds gelijk te maken. Dit bleef doorgaan tot 14-14, maar 3 minuten voor tijd wist Rodenburg een gat van twee punten te maken en kwam op 16-14. Met lange aanvallen en goed verdedigen wist Rodenburg professioneel de wedstrijd uit te spelen. De eindstand was 16-14 en zo kan Rodenburg mee blijven doen in de top van de competitie.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de selectie van ZKC op het programma. Voor het eerste een tegenstander waarvan gewonnen moet worden om mee te blijven doen bovenin, maar zeker geen gemakkelijke.

Het bericht Rodenburg herpakt zich knap en verslaat Vitesse met 16-14 verscheen eerst op InfoLeek.