Staatssecretaris Mona Keijzer bezoekt STT Products in Tolbert

Staatssecretaris Mona Keijzer bezoekt STT Products in Tolbert

TOLBERT – Maandag 9 april 2018, heeft Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken op uitnodiging van Gedeputeerde van de Provincie Groningen Patrick Brouns, een bezoek gebracht aan STT Products bv te Tolbert.

Na het volgen van een cybersafety les op een basisschool, een ronde tafelgesprek met ondernemers en kennis instellingen en demonstraties op het Zernike Science Park/Campus in Groningen werd er uitgebreid aandacht gegeven aan het innovatieve bedrijf STT Products. Alles in het kader van digitalisering en de fabriek van de toekomst.

STT Products ontwikkelt en maakt slimme productiemiddelen en testapparatuur en biedt zo bedrijven oplossingen aan om hun concurrentiepositie te laten behouden of te herwinnen ten opzichte van lage lonen landen. Robotisering en digitalisering is daarin belangrijk. Het doel is om een fouteloze productie te bereiken en daarmee minder grondstoffen en energie te hoeven gebruiken, wat de kosten verder reduceert.

De staatssecretaris, de gedeputeerde en in totaal nog 14 mensen van EZK en de provincie werden na een presentatie van algemeen directeur Menno Kooistra uitgebreid rondgeleid door het bedrijf. Daarin werd uitgebreid stil gestaan bij de meest recente investering in een robot beladingssysteem, waarmee een 5-assige CNC freesmachine automatisch beladen kan worden en in principe 24/7 kan produceren. Vervolgens werden twee projecten getoond in de assemblage afdeling van het bedrijf, waar voor opdrachtgevers slimme geautomatiseerde machines worden opgebouwd.

Kortom een zeer geslaagd bezoek, waarin Groningen en STT Products zeer positief op de kaart is gezet!

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl


Het bericht Staatssecretaris Mona Keijzer bezoekt STT Products in Tolbert verscheen eerst op InfoLeek.