Schaakclub Leek stabiele middenmoter in Promotieklasse

Schaakclub Leek stabiele middenmoter in Promotieklasse

LEEK – De schaakclub Leek e.o. is in het seizoen 2017-2018 op een achtste plaats geëindigd in de Promotieklasse van de Noordelijke Schaakbond. Leek 1 begon met drie nederlagen, waarna drie maal op rij werd gewonnen. Ondanks verlies in de laatste drie wedstrijden werd de aansluiting met de middenmoot behouden en toonde Leek wederom aan dit schaakniveau goed aan te kunnen.

De laatste twee wedstrijden vonden in een tijdsbestek van acht dagen plaats. Op vrijdagavond 6 april werd met 6 – 2 verloren van SISSA, met winstpartijen van Heijnen en Kuiper. Bij de gezamenlijke slotronde op zaterdagmiddag 14 april werd met dezelfde cijfers verloren van HSP/Veendam; nu met remises van Heijnen, Doller, Huisman en Johnny Albadeen. De laatstgenoemde gaat met Pieter Doller in de play-offs uitmaken wie zich kampioen 2017-2018 van de schaakclub Leek mag noemen. Ze spelen twee onderlinge partijen, waarbij een gelijke stand in het voordeel is van Doller omdat die het hoogst geëindigd is in de interne competitie.

Albadeen plaatste zich afgelopen vrijdag definitief door zijn directe concurrent – en huidig clubkampioen – Veldman te verslaan. De andere schakers vervolgen de interne competitie voor de titel Best of the Rest, waarvoor Kuiper op dit moment de beste papieren heeft. Bij het meerdaagse Haren Challenger toernooi is Tijmen Hofstra op een gedeelde eerste plaats geëindigd. De junioren doen het dus erg goed bij de schaakclub Leek en bij het toenemende aantal jeugdschakers zit er ook weer het nodige talent aan te komen.

Het bericht Schaakclub Leek stabiele middenmoter in Promotieklasse verscheen eerst op InfoLeek.