Honkballers BSC Knights winnen ook tweede wedstrijd van seizoen

Honkballers BSC Knights winnen ook tweede wedstrijd van seizoen

LEEK – Ook de tweede wedstrijd dit seizoen werd door de honkballers van BSC Knights omgezet in winst. Anders dan de uitslag van 13-7  tegen WHSC doet vermoeden, moesten de ridders er hard voor werken.

WHSC uit Winschoten profiteerde namelijk in de eerste inning direct van enkele foutjes bij Knights en nam een 3-0 voorsprong. Dankzij een honkslag van Peter ten Raa, kwam Knights terug tot 3-2. WHSC liep daarna uit naar 6-2. René Eckhard kon er op de klap van Duncan de Boer 6-3 van maken.

Door een foutje in het veld liep de achterstand van de ridders daarna op naar 7-3. Dankzij rake klappen van Peter ten Raa, Thomas Heemstra en Jean Paul Hijl kwam Knights terug tot 7-5. In het veld had Knights ondertussen orde op zaken gesteld en er kwamen geen punten meer binnen.

Knights mocht nog een keer slaan en pakte deze kans goed aan. Honkslagen van René Veenstra en Floris Meijer en tweehonkslagen van Peter ten Raa en Thomas Heemstra gaven een aanzet tot een inning waarin uiteindelijk acht maal werd gescoord. In deze inning waren er ook nog honkslagen voor Robby Popken, Geoffrey Ebicilio en Rutger Meijer.

Een prima 13-7 overwinning dus tegen een sterk spelend WHSC. Pitchers waren Thomas Heemstra (3 innings) en René Veenstra (3 innings). Thomas Heemstra en Peter ten Raa sloegen beiden 3 uit 3.

Knights speelt volgende week in Leeuwarden tegen Northern Stars 1.

Foto’s: Idse van der Donk 

Het bericht Honkballers BSC Knights winnen ook tweede wedstrijd van seizoen verscheen eerst op InfoLeek.