Koningsspelen OBS de Beelen bij honk- en softbalclub Leek

Koningsspelen OBS de Beelen bij honk- en softbalclub Leek

LEEK – Vrijdag 20 april organiseerde OBS de Beelen de Koningsspelen/sportdag op sportpark Rodenburg. 120 kinderen uit de onder- en bovenbouw maakten kennis met verschillende sporten. Naast honk- en softbalclub Leek deden ook KC Rodenburg ( korfbal ), TLC ( voetbal ) en Bootcamp Leek mee. In  de Rodenburghal werden de kinderen vermaakt met Floorbal, Shisundo en Basketbal.

Het weer was fantastisch, zodat op het honkbalveld, onder leiding van Saskia, Floris en Robby, erg fanatiek werd geslagen. Daarna werd er een infield spel gedaan waar alle kinderen aan mee konden doen. De achterliggende gedachte van de Koningsspelen was zoveel mogelijk sporten bekent te maken bij de kinderen. Gezien het enthousiaste van iedereen is dit ook geslaagd.

Wat is BeeBall?
BeeBall is een stoer, flitsend en leuk spel voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar. Door de kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig bij het spel betrokken en zijn ze volop in beweging. Bij BeeBall staan teamgeest, sportiviteit en spelplezier voorop.

Door het spelen van BeeBall raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze maken kinderen zich snel de technische vaardigheden van honkbal en softbal eigen. BeeBall kenmerkt zich in het bijzonder doordat het spel door kinderen vanaf 5 jaar en met kleine teams wordt gespeeld. Het spel vraagt weinig ruimte of speciale voorzieningen. Het kan uitstekend worden gespeeld op een willekeurig grasveld, plein of in de zaal. De kleine afmeting van het veld bevordert speelintensiteit. Geen statische houding, maar dus volop activiteit.

Honk- en softbalclub Knights uit Leek wil graag weer een Beeball team opstarten. Onder leiding van 2 ervaren jeugdleden onder supervisie van een bestuurslid hopen we eind april/begin mei weer met de trainingen te beginnen op maandag van 18.00 uur tot 19.00 uur. De kinderen mogen 4 x gratis meetrainen om te kijken of ze het leuk vinden. De Beeballers spelen in het noorden geen competitie, maar we proberen eens in de 3 a 4 weken een 3 of 4 kamp te organiseren met andere teams uit het noorden.

Ook de andere teams, pupillen ( 8 tot 12 jaar ) en aspiranten ( 13 tot 16  jaar ) kunnen versterking gebruiken. De pupillen trainen op dinsdag van 18.00 uur tot 20.00 uur de aspiranten op woensdag ook van 18.30 uur tot 20.00 uur.

Voor meer informatie over de honk- of softbal zie onze website www.knightsleek.nl of stuur een e-mail naar secretaris@knightsleek.nl


Het bericht Koningsspelen OBS de Beelen bij honk- en softbalclub Leek verscheen eerst op InfoLeek.