Maandag en dinsdag geen streekbussen wegens staking

Maandag en dinsdag geen streekbussen wegens staking

PROVINCIE – De aangekondigde staking in het streekvervoer na het Koningsweekend gaat door. Dat heeft de rechter in Utrecht donderdag bepaald in een kort geding. De rechter verwacht nadelige gevolgen en hinder van de acties, maar zegt dat het recht om te staken in dit geval zwaarder weegt aldus het bericht op NOS.nl.

Voor de Provincie Groningen betekend het dat er aanstaande maandag én dinsdag geen Qbuzz bussen rijden. De chauffeurs staken omdat ze ruimere rijtijden willen en dat er tijd is voor (plas)pauzes. De bonden en de werkgevers onderhandelen al sinds oktober vorig jaar over deze onderwerpen. De werkgevers probeerden deze staking met een kort geding te voorkomen, maar dit was tevergeefs.

Vakantie
Volgens de bonden is een staking op dit moment juist goed. Vanwege de vakantie zijn minder mensen aan het werk. Later staken gaat niet omdat dan de examens beginnen.

Informatie
Voor meer informatie over het reizen met Qbuzz de komende dagen zie deze website.

Het bericht Maandag en dinsdag geen streekbussen wegens staking verscheen eerst op InfoLeek.