Nieuwe technische commissie jeugd bij vv TLC

Nieuwe technische commissie jeugd bij vv TLC

LEEK – Sinds een paar maanden is er bij TLC een nieuwe Technische Commissie Jeugd actief. Wander Balkema, Wander Hielkema, Stefan van Leeuwen en Frank Driessen hebben de taken overgenomen van Sjoerd helmhout, Erik van der Velde, Marco Boonstra en Wilfred de Klein, die dit de afgelopen seizoenen op een uitstekende manier hebben ingevuld.

De TC jeugd
De nieuwe TC jeugd is benaderd om de taken van de oude TC jeugd voort te zetten, te vernieuwen en uit te breiden. De prioriteit bij de nieuwe TC jeugd ligt bij de onderbouw. Om dat te stimuleren heeft de TC jeugd het Talenten voetbal voor kinderen van 3 t/m 5 jaar geïntroduceerd. Wander Balkema gaat dit verzorgen samen met Rick Renkema uit de JO19-1.

De TC jeugd bestaat uit vier personen en kunnen zo op meerdere plaatsen tegelijk zijn. De TC jeugd kenmerkt zich door onafhankelijkheid en betrokkenheid t.a.v. alle jongens en meisjes die voetballen bij vv TLC. Beslissingen zullen onderling overlegt worden en door allen gedragen worden. Eén persoon zal namens de TC jeugd aanschuiven bij het jeugdbestuur. Ook zal er regelmatig overleg zijn tussen de TC jeugd en TC senioren m.b.t. de jeugdspelers die de overstap (moeten) gaan maken naar de senioren.

Meisjes en Dames voetbal
Wander Hielkema is aangesteld als de coördinator van het meisjes en damesvoetbal. Er zijn op dit moment gesprekken gaande m.b.t. een samenwerking met het 2e damesteam van Nieuw-Roden. Daarin zal Wander, samen met een aantal speelsters uit het damesteam, TLC vertegenwoordigen bij de gesprekken.

Trainingen
De TC jeugd is voornemens om echte opleidingen te gaan verzorgen met kwalitatief hoogwaardige trainingen, waarbij vooral het plezier van de spelers voorop staat. Daarnaast zal er voor gezorgd worden dat de spelers zich goed gaan ontwikkelen richting de senioren.

Aanspreekpunt
De TC jeugd is het aanspreekpunt voor spelers en ouders. Persoonlijke zaken (bijvoorbeeld: dispensatie, klachten, pesten,etc.) worden met de betrokkenen persoonlijk besproken. Eventuele klachten van ouders worden door de TC behandeld en afgewikkeld. De TC is ook het aanspreekpunt voor leiders en trainers. Bepaalde zaken (bijvoorbeeld: wijziging trainingstijden, klachten, etc.) worden met de betrokkenen persoonlijk besproken.

De TC jeugd is inmiddels voortvarend van start gegaan en de drukke weken zullen nu gaan volgen wat betreft de gesprekken met trainers en teamindelingen. Ondanks de drukke komende periode zeggen de 4 mannen allemaal hetzelfde…

“We hebben er ontzettend veel zin in!”

Het bericht Nieuwe technische commissie jeugd bij vv TLC verscheen eerst op InfoLeek.