Tolbertervaart blijft afgesloten voor autoverkeer

Tolbertervaart blijft afgesloten voor autoverkeer

LEEK – Naar aanleiding van de evaluatie van een proef waarbij de Tolbertervaart is afgesloten voor autoverkeer, handhaaft de gemeente Leek deze verkeersafsluiting. In 2016 is een betonnen landbouwsluis gerealiseerd ter hoogte van de Wissel.

Deze landbouwsluis dient het doorgaande autoverkeer op de Tolbertervaart te weren, om zo de hinder en verkeersoverlast voor omwonenden te beperken. Uit een recente evaluatie van deze landbouwsluis blijkt dat de meeste omwonenden positief zijn over de afsluiting van de route voor het autoverkeer.

Naar aanleiding van de uitkomsten van de evaluatie zal de gemeente Leek de huidige verkeersaanduidingen aan de Tolbertervaart aan de zijde van De Holm nog wel verbeteren. Uit de evaluatie is gebleken dat de Tolbertervaart nog regelmatig wordt ingereden door doorgaand autoverkeer. Dit autoverkeer dient bij de landbouwsluis vervolgens te keren en terug te rijden.

Het bericht Tolbertervaart blijft afgesloten voor autoverkeer verscheen eerst op InfoLeek.