5 mei actie Gevangenismuseum en Amnesty Leek/Noordenveld

5 mei actie Gevangenismuseum en Amnesty Leek/Noordenveld

LEEK/NOORDENVELD – Mensenrechten bevinden zich in momenteel in zwaar weer. Er zijn meer vluchtelingen dan ooit sinds de Tweede Wereldoorlog. Mensenrechtenverdedigers over de hele wereld wordt het werk steeds moeilijker gemaakt.

En ook in ons eigen land lijkt (bijna ongemerkt) het draagvlak voor mensenrechten steeds minder vanzelfsprekend. Maar dankzij onze vechtlust blijven we op steeds nieuwe manieren doen wat we al 50 jaar als geen ander kunnen: een vuist maken tegen onrecht .Als we onze krachten bundelen, hebben onze acties impact. Net zolang totdat de wereld rechtvaardig is. Amnesty is in de afgelopen 50 jaar expert geworden in volharding.

Voor het vierde jaar organiseren het Gevangenismuseum en Amnesty Leek/ Noordenveld een gezamenlijke actie op 5 mei.

De werkgroep Leek/ Noordenveld is dan aanwezig in het Gevangenismuseum met informatie,petitielijsten en groetenkaarten om gewetensgevangenen “een hart onder de riem te steken”.

Het bericht 5 mei actie Gevangenismuseum en Amnesty Leek/Noordenveld verscheen eerst op InfoLeek.