Gymnasiumdag op de Lindenborg

Gymnasiumdag op de Lindenborg

LEEK –We zijn er blij mee en zuinig op, op onze ca. 150 gymnasiasten in Leek! De afdeling gymnasium groeide en groeide door de jaren heen en jaarlijks willen we dat prachtige feit even herdenken met een pas op de plaats in het gewone schoolleven en met de splendid isolation van alleen het eigen gymvolk op een eigen dag. Zo is de Gymnasiumdag in het leven geroepen!

Dit jaar was het op 26 april zover: geen gewoon gedoe met lessen e.d.  maar rond het thema “Odysseus” een keuze uit twee keer tien workshops in de ochtend. Gemengde groepen leerlingen uit klas 1 t/m 4 door elkaar konden kiezen voor een filosofisch gesprek, toneel over Odysseus, het maken van een fresco of een kaart over de thuisreis van de held uit de Trojaanse Oorlog, het tot een spel of een stopmotionfilmpje verwerken van de Odyssee, het beschilderen van potten of het maken van een rood- dan wel zwartfigurige tekening op een vaasje.

Traditiegetrouw regelden de leerlingen van klas 1Y de lekkernijtjes bij de koffie en zorgde klas 5 voor een zodanig copieuze lunch dat de helft van de “gewone” leerlingen er ook stiekem van kon mee-eten. Na al dat moois en lekkers voerde Aluin, een toneelgroep uit Utrecht, een toneelstuk op over de Odyssee, waarbij in vijf kwartier drie acteurs de tocht van tien jaar naspeelden en uitvoerden. De bovenbouw kreeg meteen na de lunch toneel, in de onderbouw was er eerst nog 1,5 uur uitgetrokken voor klassieke spelletjes in groepjes.

De sfeer was puik, de onderlinge kennismaking genoeglijk en de pret hoorbaar voor aanpalende lokalen. Opruimen? Geen probleem: vele handen maakten licht werk. Een dag met een plusje! Volgend jaar vast weer. Maar eerst even lekker vakantie.

Op de foto’s een impressie van enkele workshops, het eten en drinken en de spelletjes.


Het bericht Gymnasiumdag op de Lindenborg verscheen eerst op InfoLeek.