IVN Leek-Nietap organiseert fietstocht op 19 mei

IVN Leek-Nietap organiseert fietstocht op 19 mei

LEEK – Op 19 mei 2018 organiseert IVN Leek-Nietap een fietstocht. De route loopt over oude kunstwerken: het tracé van de trambaan die aan het begin van de vorige eeuw werd aangelegd tussen Groningen en Drachten. Maar ook over de Leidijk.

Een lage dijk die de monniken van het klooster te Aduard in de 15e eeuw aanlegden om het zure water dat uit het hoogveen sijpelde, tegen te houden.  Een klein stuk van dat hoogveen is nog over. We gaan het zien bij de Jilt Dijksheide.

We doorkruisen drie van de vijf landschappen van het Westerkwartier. Het open heideontginningslandschap rond Trimunt. Daarna het besloten coulisselandschap bij Opende  en verder naar het oosten. En tenslotte het laagveenlandschap in het stroomdal van  het Dwarsdiep. Met een beetje geluk staan de natte hooilanden daar in  bloei!

De start is om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats achter restaurant ‘Heerlijkheid’ in Marum. De totale lengte is 27 km. Minimaal 4 uur onderweg. En neemt u vooral brood en iets te drinken mee.

Kosten: IVN leden gratis; niet-leden € 2,50. Gids is Gerrit Schoonman.

Locatie:
Horeca Centrum “Heerlijkheid”
Tolhuisstraat 1
9363 AX Marum

Foto: Catharina Arkema

Het bericht IVN Leek-Nietap organiseert fietstocht op 19 mei verscheen eerst op InfoLeek.