De Streekproductenmarkt Nienoord staat in mei in het teken van de wol

De Streekproductenmarkt Nienoord staat in mei in het teken van de wol

LEEK – Aanstaande zaterdag 5 mei wordt de Streekproductenmarkt Nienoord gehouden op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de markt gratis te bezoeken.

Het wordt op Bevrijdingsdag zeer interessant op onze markt. Wol staat centraal op de markt van mei. Scheperij Nienoord en Willekleurige draden laten deze dag zien wat je met het duurzame product wol kunt maken. Daarvoor is hulp van de bezoekers  een onderdeel. Spin je zelf, neem dan je spinnewiel mee en help ons om vanuit een geschoren vacht garen te maken. Kun je breien neem dan je breinaalden mee. Met uw hulp gaan we vierkantjes breien waar we aan het eind van de dag een trui gaan samenstellen.

Uiteraard staat de markt vol met heerlijke en creatieve producten die u kunt uitzoeken voor een volle boodschappentas. Wat is het mooier om op de markt goede inkopen te doen om Bevrijdingsdag feestelijk te laten starten bij u aan tafel.

Zo staat in de marktkraam van De Poffertery wederom heerlijke frisse jammen met 75% minder suiker. O.a. cranberry-, tropische jam )combi van banaan, ananas en mango) honingmeloen, ananas- en kruisbes-kersenjam. Tevens treft u sieraden gemaakt van nespressocupjes aan. Het Lekkere Winkeltje staat met diverse droge worst soorten en warme grillworst en als Moederdag tip van Het Lekkere Winkeltje: Box met 9 flesjes sap voor €9,95. De Groene Gast is aanwezig met zijn biologische kruiden, bijzondere vaste planten en vrolijke eenjarigen, zodat de mensen de gaten die deze winter in hun tuin gevallen zijn weer kunnen vullen. Asperges, aardbeien en rabarber zijn ook weer te verkrijgen op onze markt, maar u  treft ook geitenkaas en geitenkwark aan van Geitenhouderij ter Veen en kaas gemaakt van koeienmelk bij de stand van Hoogendoorn. Vergeet vooral de lekkere eieren niet voor een oergezellig ontbijt!

Mocht u trek hebben in een ijsje tijdens het rond lopen op de markt, dan bent u zeker op het goeie adres, want vanaf deze maand staat het ijsbusje van Foodtruck Froyo2go met lekkere ijsjes voor u klaar en het wordt nog gezelliger, omdat Grietje Terwisscha en Klaas van der Veen samen op de trekzak leuke liedjes te horen gaan brengen vanaf 11u00.

De eerste zaterdag van de maand begint dus goed op onze streekproductenmarkt, om de allerlekkerste en verse producten uit te zoeken, zodat u met een goed gevulde boodschappentas weer naar huis gaat en omdat de sfeer op de markt altijd gezellig is, gaat u weer met een goed humeur naar huis.

Kom daarom ook naar onze markt zaterdag, 5 mei voor een gegarandeerd goed begin van uw weekend.

Streekproductenmarkt Nienoord
Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, honing, brood, eieren, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet u duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.

Een lijst van standhouders treft u aan op deze website. 

Het bericht De Streekproductenmarkt Nienoord staat in mei in het teken van de wol verscheen eerst op InfoLeek.