Centrumhalte Oosterheerdtstraat is klaar en opengesteld

Centrumhalte Oosterheerdtstraat is klaar en opengesteld

LEEK – Vanaf 9 mei maakt Qbuzz weer gebruik van de bushaltes aan de Oosterheerdtstraat (Centrumhalte). De tijdelijke haltes aan de Tolberterstraat komen hiermee te vervallen.

De laatste tijd is gewerkt aan het vernieuwen en aanpassen van de rotonde Lindensteinlaan/Euroweg. Ook is de kruising Oosterheerdtstraat en Vredewoldplantsoen hersteld. Maandagochtend zijn de kruising en de rotonde weer opengesteld.

Het hart van de rotonde is kleiner gemaakt, waardoor de weg breder is en er zijn nieuwe stoepranden geplaatst. Voor de auto’s is een opstelvak gemaakt bij de oversteekplaats voor fietsers. De aansluiting met de Oosterheerdtstraat is verbreed en er is een middengeleider aangebracht.

Wilt u meer weten over de werkzaamheden in Leek, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Leek, e-mail: hov@leek.nl of kijk op www.leek.nl/hov.

Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) Leek
De provincie Groningen en de gemeente Leek willen de busverbindingen tussen Leek en Groningen verbeteren. Hiervoor moet langs de route een aantal maatregelen worden genomen, zoals de aanleg van een P+R bij de A7 en een busbaan aan de zuidzijde van Oostindie. Meer informatie over het project HOV Leek is te vinden op www.leek.nl/hov.


Het bericht Centrumhalte Oosterheerdtstraat is klaar en opengesteld verscheen eerst op InfoLeek.