OWK 2 verslaat directe concurrent en wordt ongeslagen kampioen in de reserve 2e klasse

OWK 2 verslaat directe concurrent en wordt ongeslagen kampioen in de reserve 2e klasse

OOSTWOLD – Het was een mooie volle korfbalzaterdag voor de Oostwolmers. Na een lange rij van jeugdteams die allemaal nog strijden om de laatste puntjes van het seizoen, was het de  overgangswedstrijd OWK 1 – De Hoeve 1, die in een heerlijk zonnetje van start ging.

Blijkbaar was het eerste van de CINX Formatie al erg bezig met de aankomende kampioenswedstrijd van OW K 2, want de topvorm was ver te zoeken. Ondanks dat wist OWK de punten te delen met een 19-19 eindstand. De strijd als promovendus om de tweede plaats in de overgangsklasse, blijft zodoende spannend. Zondag 27 mei om 14:30 bij de Gaveborg in Oostwold wordt de strijd vervolgt in de thuiswedstrijd tegen ZKV uit Zaandam.

Na een wat minde enerverende wedstrijd voor het publiek, kon de kraker voor het kampioenschap beginnen. Nummer 2 Mid Fryslan kon deze dag nog voorkomen dat OWK 2 ongeslagen kampioen zou worden. Dat deze tegenstander het enige team was die OWK 2 bij kon houden op de ranglijst werd in de uitwedstrijd al zeer duidelijk. De Oostwolmers wisten toen ternauwernood te winnen en een spannende strijd was dan ook een zekerheid voor de kampioenswedstrijd van deze dag.

Ondanks een snelle start van de CINX Formatie naar 4-1, liet Mid Fryslân het gat niet groter  dan constant twee punten. De rust werd dan ook ingegaan met een 12-10 voorsprong voor OWK 2. Dat het team de winst vandaag niet cadeau zou krijgen bleek duidelijk binnen de lijnen.

OWK kon niet echt tot het bekende en gewenste dynamische spel komen. Tot twintig minuten voor tijd bleef Mid Fryslan op de voet volgen. Toen OWK eenmaal een gat van vier kon maken, mede door de junioren die binnen de lijnen kwamen en nieuwe energie in het team brachten, kon OWK verder doordrukken. Er werd uiteindelijk gewonnen met  21-16 en het kampioenschap van de tweede klasse en promotie naar de eerste, was binnen!

Na de felicitaties, speeches, rondgang op de platte kar, frisse duik in de Munnikevaart en het wel bekende gemengd douchen, werd het feestje tot de kleine uurtjes voortgezet in de Gaveborg van Oostwold.

Na het bruisende feest legt het team nu de focus op aanstaande dinsdag 15 mei; de halve finale van de AP Buitenbeker tegen Flamingo’s in Buitenpost. Gaat OWK 2, twee jaar achterelkaar de A Buitenbeker winnen?


Het bericht OWK 2 verslaat directe concurrent en wordt ongeslagen kampioen in de reserve 2e klasse verscheen eerst op InfoLeek.