Uitslaande brand verwoest boerderij met woonhuis en schuur in Leutingewolde (Video)

Uitslaande brand verwoest boerderij met woonhuis en schuur in Leutingewolde (Video)

LEUTINGEWOLDE – Maandag omstreeks vier uur is er een felle uitslaande brand uitgebroken in een boerderij aan de Westeinde.

Een schuur met aangrenzende woning en een vrijstaande schuur zijn in vlammen op gegaan. De brandweer van Roden, Leek, Norg en Eelde waren ter plaatse om de brand te bestrijden. Bij de brand is asbest vrijgekomen en daarom adviseerde de brandweer via een NL-Alert ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Werkzaamheden
Er waren mensen en dieren aanwezig toen de brand uitbrak maar er zijn geen gewonden gevallen, omstanders hebben geholpen met de evacuatie. De brand is, aldus de brandweer, ontstaan tijdens kluswerkzaamheden in de schuur. Het nablussen neemt nog zeker enkele uren in beslag.


Het bericht Uitslaande brand verwoest boerderij met woonhuis en schuur in Leutingewolde (Video) verscheen eerst op InfoLeek.