Oostermoer wint weer Drie Provinciën Gongschaaktoernooi

Oostermoer wint weer Drie Provinciën Gongschaaktoernooi

LEEK – De schaakclub Leek en omgeving organiseerde ook in 2018 het Drie Provinciën Gongschaaktoernooi, waaraan sommige deelnemers al voor de veertigste keer meedoen. De Groningse, Friese en Drentse viertallenteams werden verdeeld over een A- en een B-poule.

Leek was deze keer vertegenwoordigd met Leek 1, Oud Leek en Jong Leek. Leek 1 bestond volledig uit schakers die clubkampioen geweest zijn bij de schaakclub Leek. Bij Oud Leek deden een aantal ex-clubleden mee en Jong Leek bestond uit juniorenschakers van 16 tot 18 jaar. In de A-poule ging de strijd vooral tussen de titelverdedigers Oostermoer 1 en Leek 1. Beide teams wisten één keer van elkaar te winnen, maar aangezien Leek een punt liet liggen tegen Roden 1 én minder bordpunten had, ging de titel wederom naar Oostermoer.

In de B-poule was het tot en met de laatste ronde spannend. Oud Leek moest van Roden 2 winnen om dat team in wedstrijdpunten voorbij te gaan. Het werd echter een 2 – 2 gelijkspel, waardoor het viertal van Roden de nieuwe “gouden” wisselbeker van de B-poule mee naar huis mocht nemen. Jong Leek eindigde nog naast Oud Leek op de tweede plaats. De organiserende club nam de complimenten van de deelnemers voor de organisatie in ontvangst en kan terug kijken op een gezellig en sportief Gongschaaktoernooi 2018.

Het bericht Oostermoer wint weer Drie Provinciën Gongschaaktoernooi verscheen eerst op InfoLeek.