Bekendmaking huisstijl nieuwe gemeente Westerkwartier

Bekendmaking huisstijl nieuwe gemeente Westerkwartier

WESTERKWARTIER – De burgemeesters van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn maken vrijdagavond 25 mei tijdens de Eindpresentatie culturele denktank Westerkwartier in het Barontheater in Opende de huisstijl van de nieuwe gemeente Westerkwartier bekend.

In maart konden alle inwoners van het Westerkwartier stemmen voor de huisstijl van de nieuwe gemeente Westerkwartier. Onder alle deelnemers aan de huisstijlverkiezing verlootten de gemeenten vier ballonvaarten. De winnaars ontvangen hun prijs bij de bekendmaking.

Cultuur verbindt het Westerkwartier
Op vrijdag 25 mei 2018 biedt het culturele veld Westerkwartier een manifest aan. Het manifest dient als basis voor het cultuurbeleid en geeft input voor de verkiezingsprogramma’s. In dit manifest wordt beschreven hoe rijk het Westerkwartier aan cultuur is en hoe we dit zichtbaarder en toegankelijker kunnen maken. Verbinding is hierbij het toverwoord.

Op 25 mei wordt het manifest overhandigd aan de politieke partijen en bestuurders van de vier Westerkwartiergemeenten. De nieuwe gemeente Westerkwartier heeft in vergelijking met andere gemeenten in de provincie Groningen de meeste culturele verenigingen. Dit laat zien dat cultuur een grote én belangrijke rol speelt in het Westerkwartier.

Een groep bevlogen cultuurliefhebbers uit het Westerkwartier heeft het initiatief genomen een cultuurvisie op te stellen. De initiatiefnemers hebben de afgelopen maanden nagedacht over culturele mogelijkheden voor de nieuwe gemeente. Ook is er een inspraakavond georganiseerd waar het culturele veld input kon leveren voor de cultuurvisie. Hieruit is een manifest voortgekomen, dat op vrijdag 25 mei 2018 wordt aangeboden aan de politieke partijen en bestuurders van het Westerkwartier. Dat gebeurt in het Barontheater in Opende met een avond vol cultuur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Programma
19.30 uur            Inloop met koffie/thee
20.00 uur            Hip Hop Streetdance ‘Fysio Fit’ Noordhorn
20.05 uur            Opening door Jannie Hulshoff (cultuurwethouder Marum)
20.15 uur            Aanbieden manifest aan portefeuillehouders Cultuur
20.45 uur            Houtblaasensemble ‘Woudklank’ Grootegast
20.50 uur            PAUZE
21.15 uur            Slagwerkgroep ‘Procussion’ Leek met dichter W.T. Oostenbrink
21.20 uur            Presentatie huisstijl
(Onthulling huisstijl door wethouder Mark de Haan van Grootegast, burgemeester Berend Hoekstra van Leek, burgemeester Henk Kosmeijer van Marum en burgemeester Greetje de Vries-Leggedoor van Zuidhorn)
21.50 uur            Afsluiten met Volkslied onder begeleiding van ‘Woudklank’ en ‘Procussion’.


Het bericht Bekendmaking huisstijl nieuwe gemeente Westerkwartier verscheen eerst op InfoLeek.