Heerlijke honing op de Streekproductenmarkt Nienoord

Heerlijke honing op de Streekproductenmarkt Nienoord

LEEK – Aanstaande zaterdag 2 juni wordt de Streekproductenmarkt Nienoord gehouden op het erf van Boerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7 te  Leek. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de markt gratis te bezoeken.

Deze markt staat in het teken van de honing. Uiteraard kunt u de honing van Imker Kapma mee nemen naar huis, maar u kunt ook bekijken wat er allemaal bij komt kijken om zo’n potje honing gevuld te krijgen. Dat het lekker is, weten we wel, maar de bijen zijn niet voor niks zo hard aan het werk om het alles te gaan produceren. Wist u eigenlijk wel dat er ongeveer 60.000 bijen in 1 kolonie wonen?

Kom het allemaal bekijken en proeven op onze markt, dat deze keer ook met een muzikaal tintje wordt ondersteund.

Uiteraard staat de markt vol met heerlijke en creatieve streekproducten. Wat is het mooier om op de markt goede inkopen te doen om de zomer goed te laten starten bij u aan tafel.

Zo staat in de marktkraam van Natuurlijk Afke allerlei lekkere jam. Heerlijk op een beschuitje of croissantje in de tuin of op het balkon, voor dat echte zomergevoel. Een lekkere frisse jam is dan bijvoorbeeld de sinaasappel-muntgelei, maar een lekkere aarbei-rabarberjam is natuurlijk ook heerlijk. Groninger Streekproducten biedt de volgende producten aan: biologisch vlees, biologische speltproducten (meel, bloem, pasta en risotto), aalbessiroop, gele mosterdhoning en mosterd van gele en zwarte mosterd van Landgoud en biologisch dynamische zuivel en kaas van Waddenmax. Geitenhouderij ter Veen komt deze keer met een nieuw zacht geitenkaasje. Heerlijk voor op toastjes of bij de broodmaaltijd.

Daarnaast nemen ze nu ook geitenlams en kalfsvlees mee. Denk hierbij aan koteletten, bout en  lekker pittig gekruide geitenworstjes, ideaal voor de barbecue. Zo als altijd staat  Slager Nanning van Wijk er weer met hun heerlijke ambachtelijke worst producten. Echter deze keer willen ze u ook de mogelijkheid bieden om hun Premium Longhornvlees ( van eigen boerderij) op de markt af te halen. Het vlees dient op de website   www.longhornbeef.nl   besteld te worden of telefonisch aan hun door gegeven te worden, ze nemen het dan mee naar de Markt.

De eerste zaterdag van de maand begint dus goed op onze streekproductenmarkt, om de allerlekkerste en verse producten uit te zoeken, zodat u met een goed gevulde boodschappentas weer naar huis gaat en omdat de sfeer op de markt altijd gezellig is, gaat u weer met een goed humeur naar huis.

Kom daarom ook naar onze markt zaterdag, 2 juni voor een gegarandeerd goed begin van uw weekend en een fijne start van de zomer.

Streekproductenmarkt Nienoord
Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, honing, brood, eieren, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet u duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.

Een lijst van onze standhouders treft u aan op onze vernieuwde website http://streekproductenmarktnienoord.nl

Streekproductenmarkt Nienoord is ook te volgen via Facebook en Twitter.

Het bericht Heerlijke honing op de Streekproductenmarkt Nienoord verscheen eerst op InfoLeek.