Groninger Sportvrijwilliger van het Jaar is Tunnes Nieuwhof van VEV’ 67

Groninger Sportvrijwilliger van het Jaar is Tunnes Nieuwhof van VEV’ 67

LEEK – Tunnes Nieuwhof, vrijwilliger bij VEV’ 67 uit Leek, is de winnaar van de verkiezing Groninger Sportvrijwilliger 2018. Dit is vrijdagmiddag bekendgemaakt door organisator De Verenigbare Club, een club die zich inzet voor verbinding in de sport.

Vanaf 1 maart konden Groningers hun favoriete sportvrijwilliger nomineren voor de titel. Vrijwilligers van amateursportverenigingen in de provincie en stad Groningen maakten kans. De jury bestaande uit Gerard Kemkers, Henk de Haan en Antje Diertens bogen zich over de vele aanmeldingen. “Wat de jury opviel onder de genomineerden is dat iedereen geroemd wordt om de altijd aanwezige positiviteit en energie!” De puntendeling van de jury heeft er toe geleidt dat Tunnes Nieuwhof de titel Groninger Sportvrijwilliger 2018 verdient.

Kartrekker
De keuze is op Tunnes Nieuwhof gevallen omdat hij binnen de sportvereniging de kartrekker is van een groep van dertig vrijwilligers, die zich wekelijks inzetten voor het onderhoud van de accommodatie. Tunnes is vanaf zijn 19e al vrijwilliger en staat 24 uur per dag klaar voor de club. “De jury geeft aan dat de groep die hij bij elkaar heeft gebracht zorgt voor een sociaal samenzijn. De waarde van het team vinden ze niet alleen in de sport, maar in het vrijwilligerswerk!”

Iedereen de winnaar
“De jury geeft duidelijk aan dat iedereen de winnaar is en dat het bijzonder is dat zoveel mooie mensen zich inzetten in de sport” Tunnes Nieuwhof is blij met de titel: ‘’Ik ben overrompeld. Hoe mooi is het dat ik de titel Groninger Sportvrijwilliger 2018 heb gewonnen. Ik ga er direct iets leuks mee doen met de rest van de groep, want dat vind ik belangrijk. Ik vind het fantastisch dat de sportvereniging mij heeft opgegeven, een mooie vorm van waardering.”

Eretitel
Binnenkort wordt Tunnes Nieuwhof in het zonnetje gezet op de club. Hij ontvangt een cheque van €200, te besteden door de club aan vrijwilligersactiviteiten en natuurlijk de eretitel ‘Groninger Sportvrijwilliger 2018’. De verkiezing is in het leven geroepen door De Verenigbare Club, om meer draagvlak te creëren voor de waarde die vrijwilligers hebben voor sportclubs. Volgend jaar is er weer een verkiezing.

Het bericht Groninger Sportvrijwilliger van het Jaar is Tunnes Nieuwhof van VEV’ 67 verscheen eerst op InfoLeek.