OWK behaalt een moeizame overwinning in laatste thuiswedstrijd

OWK behaalt een moeizame overwinning in laatste thuiswedstrijd

OOSTWOLD – Het seizoen nadert het einde en de temperaturen zijn uitermate geschikt om heerlijk op een terras te vertoeven. Toch moeten er  nog enkele wedstrijden gespeeld worden, zo ook op zondag 27 mei 2018. OWK 1 kan vrijuit spelen; de promovendus hoeft zich geen zorgen te maken over degradatie.

Ook het kampioenschap behoort niet meer tot de mogelijkheden, maar de CINX formatie wil zich na dit sterke seizoen graag belonen met een mooie 2e plaats in de overgangsklasse. De tegenstander van vandaag, ZKV uit Zaandam,  heeft echter nog geen (theoretische) zekerheid wat betreft het handhaven en zal deze wedstrijd ook met volle inzet gaan betreden aldus coach Patrick Aalders.

Zo geschiedde;  de eerste doelpunten kwamen van de kant van ZKV, waar loepzuivere heren makkelijk scoren. Tot een stand van 4-4 was het stuivertje wisselen, hierna konden de heren van de tegenpartij de score laten uitlopen tot een ruststand van 6-9 in het voordeel van de Zaandammers. In de rust hamerde coach Patrick Aalders erop dat het verdedigend goed ging, maar dat er ondermaats geschoten werd. Het rendement werd niet gehaald en verkeerde schoten werden gelost. Zaak was om dit de tweede helft recht te zetten.

De tweede helft was  voor de ploeg uit Oostwold. Aanvallen werden beter opgezet en schoten werden omgezet in scores. Langzaam liep de CINX- formatie in op hun tegenstanders en wist op een stand van 13-12 zelfs de voorsprong te pakken. Deze voorsprong werd in de daaropvolgende minuten uitgebreid tot een stand van 15-12, maar OWK kon niet voorkomen dat ZKV weer terug kon komen tot 15-14. Uiteindelijk kon de CINX- formatie opgelucht ademhalen toen scheids Bakker voor het eindsignaal floot bij een stand van 18-16.

Al met al is het OWK die in deze wedstrijd aan het langste eind trekt, maar met genoeg leerpunten voor volgende week. Dan neemt het vlaggenschip het op tegen rode lantaarndrager De Wâlden, die de punten hard nodig heeft. Deze wedstrijd vindt plaats op zaterdag 2 juni om 15.30 te Tietjerk.

Aangezien het voorprogramma van vandaag niet kon plaatsvinden, heeft het 2e team volgend weekend twee wedstrijden (vrijdag 1 juni thuis tegen DOS-WK en zondag 3 juni tegen ZKC). Zij zullen hun ongeslagen status zeker eer aan willen doen! Een heel weekend korfbal, wat wil een mens nog meer. Wees welkom!Het bericht OWK behaalt een moeizame overwinning in laatste thuiswedstrijd verscheen eerst op InfoLeek.