Flinke Pink 2019 op 2 locaties?

Flinke Pink 2019 op 2 locaties?

LEEK – Het Flinke Pink Festival in Leek zit in de lift. Met name de laatste jaren groeit het festival behoorlijk. Dit jaar kwamen er voor het eerst meer dan 6.000 bezoekers naar Flinke Pink, unieke bezoekers wel te verstaan, waarvan velen meerdere dagen aanwezig waren bij het vierdaagse festival tijdens het Pinksterweekend in Leek.

Dit jaar moest het festival noodgedwongen uitwijken. Na bijna 30 jaar Openluchttheater Nienoord kon deze locatie dit jaar niet gebruikt worden wegens broedende ooievaars pal voor het podium.

Verplaatsing van het evenement naar het Evenemententerrein t.o. de Rabobank in Leek bleek goed uit te pakken met een record aantal bezoekers!

“Parkstage” & “Mainstage”
Waar wordt het festival volgende jaar gehouden is een veel gestelde vraag aan festivaldirecteur Sikko Cazemier. Een enquête op de Facebookpagina van Flinke Pink (www.facebook.com/flinkepink)  leverde in 2 dagen ruim 1300 stemmen op waarvan 45 % op Podium Nienoord stemde en 55 % op het Evenemententerrein. Mede gelet op de groei heeft Cazemier inmiddels plannen om in 2019 beide locaties te gaan gebruiken!

“Podium Nienoord is en blijft een zeer mooie en sfeervolle locatie maar is voor gehele festival inmiddels wel aan de kleine kant en heeft voor het huidige aantal bezoekers op de zaterdag- en zondagavond een aantal beperkingen qua veiligheid en toegankelijkheid”. Hij wil het liefst het festival vanaf volgend jaar fors uitbreiden, een “Parkstage” bij Podium Nienoord met het accent op cultuur, theater en veel live-popmuziek en een “Mainstage” op het Evenemententerrein met een dance-programma met deejay’s.

“Ik denk dat binnen enkele jaren het Flinke Pink Festival kan doorgroeien naar 10.000 bezoekers en een begrip zal worden in Noord Nederland” aldus Sikko Cazemier die inmiddels vergunning heeft aangevraagd voor 2019. Als Podium Nienoord ook volgend jaar door de Wet Natuurbescherming niet beschikbaar is dan overweegt Cazemier een 2epodium op het Evenemententerrein of aanpalende weilanden. De voormalige tennisbanen op Nienoord (gelegen tussen het Evenemententerrein en Podium Nienoord) vindt Cazemier ook een geschikte locatie voor een wat kleiner 2e (of op middellange termijn zelfs 3e) podium tijdens Flinke Pink.

Historie
Het Flinke Pink Festival is eind jaren 80 begonnen als 1 daags evenement op 2e Pinksterdag maar groeide de afgelopen 15 jaar gestaag naar 4 dagen. Het evenement kent een brede programmering met elke dag een ander muziekthema, sinds enkele jaren staat de vrijdagavond in het teken van de muziek uit de 90’s met daartussen ook hits uit de 00’s en 10’s! Zaterdagavond is al jaren de drukstbezochte avond, het thema is “Black” wat staat voor de hardere dancestijlen zoals hardstyle, rawstyle en early hardcore. Op zondagavond tijdens “White” komen de meer toegankelijke dancestijlen aan bod zoals house, dance en trance. De laatste dag, 2ePinksterdag wordt al sinds het ontstaan van het festival ingevuld door jonge, talentvolle, Groninger bands en het festival eindigt op de maandagmiddag met deejay’s die een mix draaien van alle 3 avonden!

Het bericht Flinke Pink 2019 op 2 locaties? verscheen eerst op InfoLeek.