OWK-ers Astrid Hoetjer en Niels en Sander Lap, geslaagd voor hun bondsscheidsrechtersexamen

OWK-ers Astrid Hoetjer en Niels en Sander Lap, geslaagd voor hun bondsscheidsrechtersexamen

OOSTWOLD – Zeven jaar geleden heeft de korfbalbond KNKV de rompregeling in het leven geroepen om de aanwas van bondsscheidsrechters op peil te kunnen houden. Een regeling die zware gevolgen heeft voor alle kleine en grote korfbalverenigingen in onze regio en het land.

Voor korfbalvereniging OWK uit Oostwold houdt dit bijvoorbeeld in dat voor de start van het korfbalseizoen begonnen wordt met acht punten in mindering (veld en zaal) en een totale boete van ongeveer €3.000.

Door zo veel mogelijk (externe) wedstrijden als vereniging te fluiten, gaan deze punten in mindering en boete naar beneden. Het hebben en opleiden van bondscheidsrechters is dan ook erg belangrijk voor het voortbestaan van een vereniging. OWK kan zich al gelukkig prijzen met een zeer actieve bondsscheidsrechter en twee bondscheidsrechters die daar waar mogelijk hun steentje bijdragen. Maar zelfs dan is het moeilijk om deze sportieve en financiële last te dragen. De opleiding van meer bondsscheidsrechters is hierdoor essentieel. OWK is dan ook trots te kunnen melden dat selectieleden; Niels Lap, Sander Lap en Astrid Hoetjer, met het einde van het korfbalseizoen in het zicht, hun bondsexamen hebben volbracht en vanaf heden hun taak als gediplomeerd bondscheidsrechter mogen vervullen.

Deze prestaties moeten natuurlijk beloont worden en zodoende ontvingen Astrid, Niels en Sander uit handen van bestuursleden een officieel scheidsrechtershirt om hun gediplomeerde taak in vervolg te kunnen uitvoeren. Van harte gefeliciteerd.

Het bericht OWK-ers Astrid Hoetjer en Niels en Sander Lap, geslaagd voor hun bondsscheidsrechtersexamen verscheen eerst op InfoLeek.