Stichting Volksvermaken Tolbert pakt weer uit tijdens de Feestweek

Stichting Volksvermaken Tolbert pakt weer uit tijdens de Feestweek

TOLBERT – Van zondag 24 juni tot en met zaterdag 30 juni staat Tolbert weer in het teken van de jaarlijkse feestweek, georganiseerd door Stichting Volksvermaken Tolbert. Met behulp van enige commissies en inbreng van sponsoren is het weer mogelijk geworden een feestweek voor het dorp Tolbert en de wijde regio neer te zetten. 

Al meer dan tien jaren is Stichting Volksvermaken Tolbert weer actief en als een van de hoogtepunten ervaart men het organiseren van de jaarlijkse feestweek Tolbert. Een feestweek, zo vindt het bestuur, moet veel variatie in zich hebben en gericht zijn op alle lagen van de bevolking. Jong en oud moeten er elementen in aantreffen die zij weten te waarderen en van kunnen genieten.

Deze even simpele als doeltreffende stelling van Volksvermaken maakt dat ze er jaarlijks in slagen dit op meer dan uitstekende wijze te realiseren. Niet alleen de feestweek wordt aangestuurd door Stichting Volksvermaken Tolbert. Het gehele jaar door zijn ze actief en organiseren onder andere de activiteiten met Pasen als het eierengooien, de Sinterklaas Intocht en de overdekte kerstmarkt. De activiteiten die het zeer actieve en diverse bestuur organiseert zijn een niet meer weg te denken factor in het wel en wee van Tolbert en wijde regio.

Actief, creatief en gezellig
Traditionele en bewezen topactiviteiten, aangevuld met nieuwe en zeer verrassende activiteiten. Traditionele hoogtepunten zijn onder meer  het ringsteken met aanspanningen, het buikschuiven, de altijd zeer druk bezochte jaarmarkt/braderie die dit jaar weer op woensdag is met de artiestenparade na afloop, de kindermiddag, de brommer en tractor toertocht en het altijd daverende slotfeest.

Nieuwe elementen dit jaar zijn de kindervrijmarkt tijdens de jaarmarkt, de auto oriëntatie tocht op donderdag 28 juni en de erotische bingo voor vrouwen op vrijdag 29 juni. Kortom een feestweek die elk jaar weer bezocht door honderden mensen uit Tolbert als ook uit de wijde regio.

Na het grote succes van vorig jaar en er op zondag 24 juni een tweede editie van de dorpsbarbecue op het terras bij de CazemierBoerderij. De BBQ begint om 16.00 uur, er is live muziek van de Dirk Jan Mollema en Zweitse Smilda. Men krijgt voor € 10,– per persoon een heerlijk vleespakket, 2 consumpties, sausjes, salades en stokbrood. Kinderen t/m 12 jaar betalen voor dit alles € 3,50. Men kan zich t/m donderdag 21 juni opgeven bij de slagerij die dit mede mogelijk maakt, namelijk MeatPoint in Tolbert. Het bestuur hoopt natuurlijk op mooi weer en een hoop deelname. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd en dit is natuurlijk een leuke gelegenheid om bij te kletsen of om nieuwe mensen te leren kennen.

Een ander terugkerend element is de zeskamp, dit jaar vanaf 15.30 uur op zaterdag 30 juni bij de CazemierBoerderij, waar diverse teams uit Tolbert en omstreken strijden om de eeuwig durende roem en de wisselbeker. Teams bestaan uit 6 spelers en een coach en kunnen zich opgeven via info@volksvermakentolbert.nl.

Ook worden er voor de basisschool kinderen diverse activiteiten georganiseerd. Op woensdag 27 juni is er bij de CazemierBoerderij van 14-16 uur een kindermiddag. Hier kan weer geplakt en geknutseld worden. Verder is er ‘s middags een vrijmarkt buiten bij de CazemierBoerderij tijdens de jaarmarkt op woensdag 27 juni. Kinderen mogen alles verkopen wat ze maar willen. Ook kunnen ze muziek maken of een spelletje doen. Alles wat wordt verdiend is voor de eigen spaarpot.

Op zaterdagmorgen 30 juni vanaf 10.00 uur vertrekt er vanaf de manege een huifkar met hopelijk heel veel jeugdige vissers. We gaan vissen bij ’t Kret in de Matsloot. Opgave kan t/m 27 juni via info@volksvermakentolbert.nl. Geef ook even aan of je zelf wel of geen hengel hebt. Als je geen hengel hebt zorgt volksvermaken voor een hengel. Na inspanning volgt ontspanning, want na afloop staat de patat gereed in de kantine van de manege. Kosten voor de viswedstrijd is € 2,50.

En last but not least kan er zaterdagmiddag vanaf 13.30 weer gegleden worden op de buikglijbaan. We hopen tijdens het buikglijden weer op een grote groep deelnemers.

Op dinsdag 26 juni wordt om 19.30 uur in de CazemierBoerderij het theaterstuk Land-ver-huus opgevoerd door het vertellerscollectief “Kom op verhoal” van “Mien Westerkwartier”.

Hoe is het de mensen vergaan die na de 2e wereldoorlog  in grote groepen Nederland achter zich lieten en emigreerden naar o.a. Canada, Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland.

Entree kaarten kosten € 7,50,– en zijn te bestellen via vriesmaat@hotmail.com.

De feestweek eindigt dit jaar met het Tolberter meezingfeest. Op zaterdag 30 juni vanaf 21.00 uur zullen de artiesten Jordy, Bert Zwier, Evert Baptist, De Alpenzusjes, Lytse Hille, De Havenzangers en Ancora er een groot feest van maken. Tijdens dit feest is de drive-in show van radio Continu aanwezig met de presentatie van Stefan Leur.

Voor € 7,50 (voorverkoop) en € 10,00 (aan de deur)  per persoon mag iedereen naar binnen in de grote zaal van De Postwagen. De kaarten zijn te koop bij Fifty-Fity en Hair&Beauty in Tolbert en Bio Corner easy hobby in Leek.

De Feestweek Tolbert kenmerkt zich al jaren door de prima sfeer en heel veel gezelligheid. Van heinde en verre komt men de feestweek met een bezoek vereren en zelfs vakanties worden er op afgestemd. Kenmerkend is eveneens dat juist in deze periode van de feestweek emigranten uit verre landen hun Tolberter roots weer even opzoeken. Kortom een groot feest voor iedereen, de inwoners van Tolbert, maar zeker ook voor duizenden mensen uit de regio. Een feestweek derhalve die men bezocht moet hebben. Het is weer mogelijk van 24 juni tot en met 30 juni in één van de leukste dorpen van het Westerkwartier, Tolbert! Laat de gelegenheid niet voorbij gaan!


Het bericht Stichting Volksvermaken Tolbert pakt weer uit tijdens de Feestweek verscheen eerst op InfoLeek.