Busexcursie met Beno Hofman door Westerkwartier

Busexcursie met Beno Hofman door Westerkwartier

WESTERKWARTIER – Als per 1 januari 2019 de nieuwe gemeente Westerkwartier ontstaat, wordt – naast de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn – ook de voormalige gemeente Ezinge (nu een deel van Winsum) er aan toegevoegd.

Het betreft de dorpen Ezinge, Aduarderzijl, Feerwerd, Garnwerd en Oostum. Het gebied heet van oudsher Middag en is één van de oudste cultuurlandschappen in Europa. Slechts een half uurtje rijden vanaf Tolbert, maar voor velen een vrij onbekende omgeving.

Oudheidkamer Fredewalda organiseert daarom op vrijdagmiddag 15 juni 2018 een middagexcursie per bus naar dit gebied. Historicus Beno Hofman is de reisleider tijdens deze route. Allereerst wordt Museum Wierdenland in Ezinge aangedaan, waar de wordingsgeschiedenis prachtig in beeld wordt gebracht. Naast aandacht voor de historie is er ook nog een expositie te zien ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van schildersgenootschap De Ploeg.

Nadat hier de koffie is gedronken gaat de bus verder door het gebied en doet onder andere Aduarderzijl en Garnwerd aan. Onderweg is er nog tijd voor een drankje.

De excursie begint op 15 juni om 13.30 uur precies bij de CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27 in Tolbert en duurt tot ongeveer 18.00 uur. De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en ligt waarschijnlijk tussen de € 20,- en maximaal € 25,- (alles inbegrepen). Opgave vooraf is verplicht. Aanmelden kan via e-mail: info@fredewalda.nl of telefoon 0594 513465. In de week voor de excursie krijgt u bericht over het verschuldigde bedrag en de wijze van betalen.

Foto: Hardscarf/Wikimedia Commons

Het bericht Busexcursie met Beno Hofman door Westerkwartier verscheen eerst op InfoLeek.