Gemeente vraagt inwoners mee te denken over beheer Landgoed Nienoord

Gemeente vraagt inwoners mee te denken over beheer Landgoed Nienoord

LEEK – De gemeente Leek wil inwoners en gebruikers van het Landgoed Nienoord graag mee laten denken over het toekomstige beheer van het landgoed. Daarom organiseert de gemeente een meedenk- en discussieavond over de beheervisie voor het landgoed.

In deze visie wil de gemeente vastleggen hoe het landgoed de komende jaren moet worden beheerd. Het landgoed heeft een flink aantal functies, zoals als natuur- en recreatiegebied en sport- en familiepark. De uitdaging waar de gemeente voor staat is om met doelgericht beheer de totale belevingswaarde van het totale landgoed te versterken en Landgoed Nienoord als een geheel neer te zetten. Uiteraard binnen de budgettaire en operationele mogelijkheden.

Donderdag 21 juni aanstaande heeft de gemeente een meedenk- en discussieavond. Vanaf 19.00 uur zijn belangstellenden welkom in het gemeentehuis. Om 19.30 start de avond met een korte toelichting, waarna in groepjes over een aantal vragen van gedachten wordt gewisseld. Vragen zoals: wat vindt u belangrijk, wat vindt u goed, wat kan beter en zijn de verschillende functies van het landgoed in balans. Rond 21.00 uur komen de groepjes samen voor een kort verslag van de discussies. Rond 21.30 uur wordt de avond afgesloten met een drankje.

De  uitkomsten van deze avond worden gebruikt bij het opstellen van een eerste versie van de nieuwe Beheervisie. Na de zomer wordt deze gepresenteerd en kunnen inwoners en gebruikers van het landgoed hun reactie geven. De nieuwe Beheervisie wordt vervolgens in het najaar voor besluitvorming aangeboden aan de gemeenteraad.

Aanmelden voor deze avond kan tot vrijdag 15 juni 2018 per e-mail bij Aafien Abbing van de afdeling Ruimte; adres: a.abbing@leek.nl.

Het bericht Gemeente vraagt inwoners mee te denken over beheer Landgoed Nienoord verscheen eerst op InfoLeek.