Gezellige en knusse 23ste NienhuisSport Korfbaljeugdtoernooi van OWK

Gezellige en knusse 23ste NienhuisSport Korfbaljeugdtoernooi van OWK

OOSTWOLD – Zaterdag 9 juni stond het 23ste Korfbaljeugdtoernooi van OWK op het programma. Door onder andere de late schoolvakanties, kon het klassieke voorbereidingstoernooi niet een weekend voor aanvang van de nieuwe competitie beginnen. Er werd hierdoor uitgeweken naar een eindtoernooi.

Hoewel het voor de organisatie dus nog spannend werd, of ook met deze planning, een volwaardig toernooi gevuld kon worden. Is het gelukt. Het waren deze zaterdag niet de doorgaans ca 850 korfballers en supporters die Oostwold bezochten, maar in een kleinere setting werd het ook een super gezellige en knus sportevenement.

Na lekkere regen tijdens de opbouw, begon, toen de eerste teams zich melden bij de organisatie, de zon goed door te komen. De gehele dag konden de wedstrijden dan ook in een heerlijk weertje gespeeld worden. Dat dit niet helemaal verwacht was, bleek wel aan de verkoop van zonnebrand in Dagwinkel de GaveSuper. Gezelligheid, spelende en dansende kinderen, zonnende mensen en bovenal sportief en leuk gedreven korfbal, werd ook dit jaar weer door de teams, supporters en vrijwilligers neergezet.

Al 23 jaar kan OWK met haar kleine vereniging dit toernooi neerzetten. De Toernooi-sie bestaande uit Cons de Mol, Henk Schuitema en Anja de Vries, is dan ook altijd weer verheugd te zien hoeveel plezier iedereen heeft op dit jaarlijkse toernooi. Dankzij de bijdrage van de vrijwilligers die fluiten, hand- en spandiensten doen, het gebouw netjes en schoon houden tijdens het toernooi en de bediening in het sportcafé, is het elk jaar weer mogelijk zo’n bijzonder toernooi samen neer te zetten. Hiervoor onze dank.

De 24ste editie zal gelukkig weer plaatsvinden in het weekend voor de start het nieuwe seizoen (24 of 31 augustus 2019). De Toernooi-sie hoopt dan weer op een overvol jeugdtoernooi, waarbij we het inwonersaantal van Oostwold voor een dagje minimaal verdubbelen. Uitslagen en meer foto’s volgen op www.owk.nl


Het bericht Gezellige en knusse 23ste NienhuisSport Korfbaljeugdtoernooi van OWK verscheen eerst op InfoLeek.