60-jarig huwelijksjubileum voor echtpaar Dijkstra-Roffel

60-jarig huwelijksjubileum voor echtpaar Dijkstra-Roffel

LEEK – Op 19 juni a.s. is het echtpaar Dijkstra-Roffel 60 jaar getrouwd. De heer R. (Rienk) Dijkstra ging toen hij 17 jaar was vaak ’s avonds wat rondfietsen met vrienden, op zoek naar leuke meisjes. Hij woonde in De Wilp, maar op een avond kwamen ze langs de Evertswijk in Zevenhuizen waar ze een groepje jeugd zagen. Hij zag een leuk meisje, Griet, maar zij had geen belangstelling voor hem. Gelukkig kreeg hij contact met haar zus en via haar kwam hij huize Roffel binnen.

Het was voor beiden de liefde van hun leven en na een aantal jaar wilden ze heel graag trouwen. Maar de woningnood was groot in die tijd. De heer Dijkstra kon van zijn werkgever Philips een huisje krijgen … in Drachten. Maar dat was te ver voor mevrouw Dijkstra, ze wilde niet bij haar familie vandaan. De vader van mevrouw Dijkstra stelde toen voor dat ze een woonwagen lieten timmeren op het erf van hem. Dat was snel geregeld, en ook de trouwdatum werd gepland, alleen mochten ze hier officieel niet wonen. Met alleen een bekeuring van de politie kregen ze toch toestemming om er te blijven en zo zijn ze 19 juni 1958 getrouwd. Na een paar jaar in de noodwoning hebben ze een huis aan het Bosplantsoen in Zevenhuizen gekregen waar ze tot 2007 hebben gewoond.

Na Philips heeft de heer Dijkstra bij diverse bedrijven gewerkt: Ronette, een lederwarenfabriek, een pottenbakkerij, Fred van der Werf en als noodwachter. De laatste 20 jaar van zijn werkzame leven heeft hij met veel plezier bij Cordis in Roden gewerkt. Overal ging hij op de brommer naar toe, een auto hebben ze nooit gehad. Ze zijn vaak samen op de brommer door Nederland gereden en hebben heel wat avonturen beleefd.

Mevrouw G. (Griet) Dijkstra-Roffel werkte bij een kruidenier in Zevenhuizen. Ze had een hekel aan klanten die stroop wilden. Dan moest ze dat vieze, plakkerige smurrie in een potje zien te krijgen. Het liefst van alles wilde ze voor kinderen zorgen. Ze krijgen vier gezonde kinderen, twee dochters en twee zonen. Kinderen waren en zijn belangrijk in het leven van mevrouw Dijkstra. Vriendjes, vriendinnetjes, kinderen van broers en zussen, kinderen uit de buurt, iedereen was welkom. Heel gelukkig is mevrouw Dijkstra met twee achterkleinkinderen waar ze vaak op heeft gepast.

Elk jaar gingen ze een paar weken op vakantie. De heer Dijkstra regelde altijd een chauffeur en zo hebben ze als gezin heel Drenthe gezien. Maar Ameland was en is hun favoriete vakantiebestemming.

Wat heel belangrijk in hun leven is, is het geloof in God, betrokkenheid bij de kerk, zorg voor de kinderen, (achter)kleinkinderen en hun broers en zussen.

Het echtpaar heeft twee kleinkinderen. En sinds 12 maart 2018 hebben ze een achterkleinkind en dat is ook heel bijzonder om te mogen meemaken.

De heer en mevrouw Dijkstra hebben 60 jaar lief en lied gedeeld en hopen er nog wat jaartjes aan te plakken. De gezondheid wordt wat minder, maar gelukkig zijn ze nog altijd!

Burgemeester Hoekstra feliciteert het echtpaar op 19 juni 2018 om 15.00 uur.

Het bericht 60-jarig huwelijksjubileum voor echtpaar Dijkstra-Roffel verscheen eerst op InfoLeek.