Zwemkasteel Nienoord beter toegankelijk voor ouderen en minder validen

Zwemkasteel Nienoord beter toegankelijk voor ouderen en minder validen

LEEK – Enige tijd geleden kwam er vanuit de zwemgroepen het verzoek om een aangepaste trap. De enthousiaste groep zwemmers werd steeds ouder, en voor meerdere mensen waren de huidige trappen met gangbare treden te stijl.

Met een bijdrage uit het coƶperatiefonds ondersteunde Rabobank Noordenveld West Groningen dit initiatief en werd het installeren van een aangepaste trap voor ouderen en minder validen samen met een zwembadvriendelijke rolstoel mogelijk gemaakt.

Op donderdag 14 juni werd de trap feestelijk geopend door burgemeester Hoekstra en de directeur van Rabobank Noordenveld West Groningen, de heer Carlo Ezinga. In bijzijn van initiatiefneemster mevrouw Ina Martens, het bestuur van Stichting Landgoed Nienoord, de zwemgroepen en medewerkers van Zwemkasteel Nienoord werd het lint doorgeknipt en de trap in gebruik genomen. Zwemkasteel Nienoord is hiermee voor een nog breder publiek toegankelijk geworden.

De afgelopen maanden waren mooie maanden voor het Zwemkasteel. Het buitenbad trok veel bezoekers mede dankzij de hoge temperaturen in mei. Onder het publiek waren ook veel bezoekers van zwembad de Papiermolen. Omdat dit zwembad deze zomer gesloten is, heeft Zwemkasteel Nienoord in samenwerking met de organisatie van de Papiermolen een speciale actie opgezet. Alle vaste gasten van de Papiermolen krijgen deze zomer een korting van 10% op toegangskaarten en abonnementen.

Het bericht Zwemkasteel Nienoord beter toegankelijk voor ouderen en minder validen verscheen eerst op InfoLeek.