Kinderen maken kunst van plastic afval

Kinderen maken kunst van plastic afval

LEEK – Kinderen van de groepen 8 van de basisscholen in de gemeente Leek gaan van plastic afval kunst maken.

Ze doen dit onder leiding van kunstenares Maria Koijck Zij is onder meer bekend van de enorme Zwaan gemaakt van plastic flessen, die te zien was in het Hoornse meer bij Groningen. Ze stond centraal in een aflevering van Het Klokhuis met haar strijd tegen onnodig afval en waarin ze liet zien wat je allemaal kunt maken van afval.

De leerlingen van OBS Het Veenpluis uit Zevenhuizen bijten op maandag 18 juni om 9.00 uur in Leek het spits af. Wethouder Ben Plandsoen van Onderwijs zal op dat moment het project “Kunst maken van afval” openen. De kunstworkshops worden georganiseerd in de voorlichtingsruimte van Hummel Recycling, Mulderspark 17 in Leek.

In de loop van de week gaan nog zeven andere scholen aan de slag om een groot schaap te maken van ingezameld zacht plastic. Het is de bedoeling dat het kunstwerk later in de gemeente Leek voor iedereen te bezichtigen is. Het idee voor dit project komt van de leerlingen van de vorige groep 8 van CBS Van Panhuys uit Leek, die het voorstel gedaan hebben in de leerlingenraad over het thema Duurzaamheid.

Het bericht Kinderen maken kunst van plastic afval verscheen eerst op InfoLeek.