Droom van honkbalster Inger Wieringa uit Tolbert wordt werkelijkheid

Droom van honkbalster Inger Wieringa uit Tolbert wordt werkelijkheid

LEEK – Inger speelde honkbal bij BSC Knights uit Leek van 2005 tot 2015. Momenteel woont ze in Utrecht vanwege studie en speelt ze bij heren 2 van De Wombats uit De Bilt.

Na een jaar hard trainen is ze samen met 19 andere dames voor de 2e keer geselecteerd voor het Nederlandse Dames Honkbalteam. Na het avontuur van 2 jaar geleden, trainingskamp in Japan en een WK in Zuid-Korea, gaat ze nu met het team naar Viera ( Florida, USA ) om opnieuw deel te nemen aan het WK Dames Honkbal. Het Nederlands dames honkbalteam keert in Florida voor de vijfde keer op rij terug op het wereldkampioenschap. De speelsters worden in Viera vergezeld door drie Nederlandse officials.

Echter het team wordt niet financieel gesteund door de KNBSB of andere bronnen, zodat het team volledig afhankelijk is van vrijwilligers en donaties, maar vooral ook van bijdragen vanuit de speelsters zelf.  Zo betalen de dames naast de vliegtickets, ook het materiaal en de verplichte teamkleding grotendeels zelf.

Inger gaat uit van het motto: “alle kleine beetjes helpen” en hoopt dat ook u hieraan een bijdrage zou willen leveren. Inger heeft hiervoor een speciale rekening geopend, dus mocht u haar of het team willen helpen, doneer. NL88RBRB8812228259 t.n.v. I.M. Wieringa te Utrecht

 

Het bericht Droom van honkbalster Inger Wieringa uit Tolbert wordt werkelijkheid verscheen eerst op InfoLeek.