Speelweek Leek komt er weer aan! Dit jaar met thema: Beroepen

Speelweek Leek komt er weer aan! Dit jaar met thema: Beroepen

LEEK – Evenals voorgaande jaren organiseert Stichting SPiNN/ Vlechter in de laatste zomervakantieweek maandag 27 augustus tot en met vrijdag  31 augustus de traditionele Speelweek Leek” op de Bult (achter de brandweerkazerne en het gemeentehuis).

Deze week is voor 270 basisschoolkinderen uit Leek en omstreken die naar groep 4 gaan t/m groep 8, die naar het VO gaan, na de zomervakantie. Dit jaar is het thema: “Beroepen”.

Speelweek programma:
We gaan onder begeleiding van vele enthousiaste vrijwilligers in 15 groepen o.a. hutten timmeren, dinsdag survivallen i.s.m scouting Nienoord, woensdag zwemmen, donderdag een speurtocht houden rond het thema en brengen we vrijdag met de onderbouw een bezoekje aan Jeugdpark Nienoord, terwijl de oudsten op hun niveau survivallen. Dinsdagavond is een speciale groep 8 avond tot 21 uur omdat zijn hun laatste jaar als kind en wellicht volgend jaar als vrijwilliger in opleiding meedoen. Neem drinken, kleingeld voor de winkel, zwemkleding, een hamer en je abonnement van Nienoord mee, wanneer je die hebt.

De hutten worden op vrijdagochtend door de jury beoordeeld op creativiteit, samenwerking en veiligheid. Het is altijd spannend wie de eerste drie prijswinnaars zijn van de onder- en bovenbouw. De winnaars krijgen medailles en iedereen krijgt een ijsje. Als afsluiting is er vrijdagavond vanaf 19 tot 21 uur een groot vuur van de afgebroken hutten, onder begeleiding van de brandweer. Ouders en kinderen kunnen de gemaakte groepsfoto ontvangen en o.a. mee doen aan het rad van avontuur en loterij , gesponsord door verschillende winkeliers en bedrijven. Er is een kinderdisco in de tent en ruimte voor gesprek en gezelligheid.

Voor bepaalde activiteiten zoeken we ouders die mee willen helpen o.a. bij de speurtocht, survival of bij het zwemmen. Graag aanmelden bij de groepsleiding of stuur een mail naar elshout@spinn.nl

Aanmeldingsdagen
Voor de Speelweek kinderen zijn woensdag 4 juli van 15.00 tot 20.00 uur en donderdagmiddag  5 juli van 15.00 tot 17.00 uur, in De Schutse, Oldenoert 32 te Leek.

Tegen contante betaling van € 37,50 per kind (derde en vierde kind gratis) en € 45,00 met t’shirt van 2018 ontvangt u het door u ingevulde en ondertekende aanmeldformulier en kwitantie. Het formulier is aanwezig en ook eventueel zelf te downloaden van onze website www.speelweekleek.nl. Neem het polisnummer mee van de zorgverzekering in geval van nood. Bij aanvang levert u het formulier weer in en zoekt zelf een geschikte groep. De persoonlijke gegevens bewaren we zorgvuldig bij de EHBO. Begeleiding krijgt alleen naam en telefoonnummers tijdens de week. Wanneer het een probleem is i.v.m uw financiën, maak dan gebruik van Stichting leergeld.nl, participatiefonds  en/of het jeugdcultuurfonds.nl

De speelweekvrijwilligers zijn goed voorbereidt en hebben verschillende taken. Begeleiding maar ook verzorgen van een geschikt programma. Voor hun is er ’s avonds een warme maaltijd en een leuk eigen programma. Er zijn al acties gehouden om extra geld binnen te krijgen zoals de collecte Jantje Beton, de Poiesz-actie en NL-Doet. Tijdens de week kunnen we ongeverfd hout en oude gordijnen ens goed gebruiken voor de bouw van de hutten.

We zien de speelweek als een jaarlijks terugkerend succesvol project voor jong en oud. Gedragen door en voor een eigen bestuur en zo’n 80 enthousiaste vrijwilligers met beroepskrachten van Stichting SPiNN op de achtergrond als eindverantwoordelijken.

Speelweekopslag
Momenteel is er een opslag voor alle materialen maar begin september zoekt de organisatie hier een oplossing voor. Hierbij dus een oproepje: Wie heeft een droge plek voor alle speelweek spullen zoals de winkeltent, koelkast en vriezer, waterslangen, rad van avontuur, verf en houtmaterialen, totaal zo’n 6 kub. Graag contact opnemen met elshout@spinn.nl

Voor meer informatie en speelweekfoto’s van eerdere jaren: www.speelweekleek.nl en Facebook.

Het bericht Speelweek Leek komt er weer aan! Dit jaar met thema: Beroepen verscheen eerst op InfoLeek.