Duizend nieuwe elektrische laadpalen in provincies Groningen en Drenthe

Duizend nieuwe elektrische laadpalen in provincies Groningen en Drenthe

REGIO – De provincies Groningen en Drenthe gaan samen met 30 gemeenten een Green Deal-aanvraag doen voor 1000 openbare laadpalen voor elektrische auto’s. Eind vorig jaar tekenden de provincies Groningen, Drenthe en energieorganisatie Enpuls tijdens de Klimaattop Noord-Nederland de Green Deal Laadpalen.

Nu sluiten zich hier ook 30 gemeenten in Groningen en Drenthe bij aan. Afgelopen weken ondertekenden de gemeenten hiervoor een samenwerkingsovereenkomst met de provincie Groningen.

Om dit moment te markeren, verrichten gedeputeerden Nienke Homan en Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen samen met gedeputeerde Tjisse Stelpstra van de provincie Drenthe, Jan Peters van Enpuls en de 30 gemeenten een officiële handeling. U bent van harte welkom om bij dit moment aanwezig te zijn. De officiële handeling vindt plaats op maandag 25 juni 2018 van 12.30 tot 13.30 uur in Hotel Van der Valk, Borchsingel 53, Eelderwolde. (Bij P+R Hoogkerk).

Programma
12.30 – 12.40 Inloop met koffie en thee
12.40 – 12.45 Welkomstwoord door gedeputeerde Nienke Homan van Energie van de provincie Groningen
12.45 – 13.00 Korte interviews met Jan Peters, principal stakeholder engagement van Enpuls,
gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen, gedeputeerde Tjisse Stelpstra van de provincie Drenthe en vertegenwoordigers van de gemeenten
13.00 – 13.10 Gezamenlijke starthandeling door bestuurders met fotomoment
13.15 – 13.30 Napraten met een drankje

Het bericht Duizend nieuwe elektrische laadpalen in provincies Groningen en Drenthe verscheen eerst op InfoLeek.