Leeksters starten petitie voor al jaren geleden beloofde rondweg

Leeksters starten petitie voor al jaren geleden beloofde rondweg

LEEK – “De al jaren geleden beloofde westelijke rondweg om Leek moet er eindelijk komen”, dat is de titel van de sinds deze week gelanceerde petitie door enkele Leeksters die deel uit maken van de nieuwe lokale politieke beweging VZ Westerkwartier.

De bestaande Leekster politieke partijen negeren helaas al jaren de steeds toenemende verkeersdrukte op met name de Auwemalaan, Lindensteinlaan en Oldebertweg in Leek en de verkeersproblemen in het centrum van Tolbert. Dit leidt tot grote geluidshinder en gevoel van onveiligheid bij de bewoners, aldus VZ Westerkwarter.

Verkeersdrukte
De verkeersdrukte in Leek blijft door onder andere woningbouw en bedrijvigheid stijgen. Dit leidt tot hinder voor veel inwoners om snel de A7 te kunnen bereiken. Ook maken vele scholieren gebruik van deze steeds drukker wordende weg wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen.

Vrachtwagenverbod
Wethouder Karin Dekker maakte eerder deze week bekend dat de gemeente Leek besloten heeft na de zomer geen vrachtwagens meer toe te laten op 2 wegen in Leek en Oostwold. Naast de Ericalaan in Oostwold valt ook de Lindensteinlaan in Leek hier onder en hoopt de gemeente hiermee de drukte tegen te gaan.

Petitie
Ondanks het besluit van de gemeente is VZ Westerkwartier pas gerust als de rondweg er is. Ben jij het hier mee eens en wil je de petitie ondertekenen? Klik dan hier.

Het bericht Leeksters starten petitie voor al jaren geleden beloofde rondweg verscheen eerst op InfoLeek.