Vanaf morgen landelijke staking in het streekvervoer, enkele bussen rijden wél

Vanaf morgen landelijke staking in het streekvervoer, enkele bussen rijden wél

REGIO – Vanaf woensdag 27 juni a.s. organiseren de vakbonden een landelijke staking in het openbaar vervoer. Hierdoor rijden er vanaf woensdag 27 juni veel minder bussen in Groningen en Drenthe.

Qbuzz
We vinden het als Qbuzz belangrijk om ons maximaal in te spannen om onze klanten naar de meest belangrijke bestemmingen te brengen. Dit zijn bestemmingen met een maatschappelijk belang, zoals ziekenhuizen en scholen. Het is ons bekend dat er nog (her)tentamens plaatsvinden, ook hier houden we rekening mee. Dit geldt ook voor de TT in Assen waar vanaf donderdag duizenden bezoekers met de bus naar toe gaan.

We hopen bij voldoende werkwilligen op woensdagochtend 27 juni vanaf 6.00 uur de onderstaande lijnen of delen van lijnen te kunnen opstarten. De genoemde frequenties gelden in de ochtendspits (van 7.00 tot 9.00 uur). Dit is onder voorbehoud, omdat we woensdagochtend pas weten hoeveel chauffeurs we beschikbaar hebben. Vanaf morgenochtend 6.00 uur geven we de hele dag updates over welke bussen rijden op dat moment. Mocht u morgenochtend met één van de onderstaande bussen naar uw bestemming gaan, dan kunt u er vanuit gaan dat u ’s middags ook weer met deze lijn terug kunt.

Lijn 3 Hoogkerk – Lewenborg (halte Loefzijde)
Minimaal elk half uur.

Lijn 5 P+R Haren – P+R Meerstad
Minimaal elk half uur.

Lijn 7 Vinkhuizen – De Wijert
Minimaal elk half uur. Tussen het Hoofdstation en De Wijert rijden extra bussen.

Lijn 10 Hoofdstation Groningen – Martini Ziekenhuis
Minimaal elk half uur (tussen 7.30 en 9.00 uur elk kwartier i.v.m. tentamens in de Stadjershal).

Lijn 15 Hoofdstation – Zernike
Minimaal elke 10 minuten.

Lijn 50 Assen – Groningen
Minimaal één keer per uur, waar mogelijk extra ritten tussen Haren en Groningen.

Lijn 100 Hoofdstation Groningen – Airport Eelde
Volgens dienstregeling vanaf 6.00 uur.

Lijn 110 Gieten – Assen
Minimaal één keer per uur.

Lijn 300 Emmen – Groningen
Minimaal elk half uur. De ritten vanaf Emmen rijden vanaf 7.00 uur.

Lijn 417 Hoogkerk – Peize – Roden – Leek – Hoogkerk (aansluitend op lijn 3)
Minimaal elk half uur. Let goed op! Lijn 417 stopt bij de haltes in Peize, Roden en Leek niet bij de reguliere instaphaltes van lijn 3 en 4, maar aan de overzijde van de weg. Een uitzondering hierop zijn de haltes tussen Leek en de A7. In Roden stop lijn 417 niet bij de haltes Schultelaan, Bevrijdingsplantsoen, Statenlaan, Vijfde Verloting en Kastelenlaan. In Leek stopt lijn 417 alleen bij de haltes Centrum, Lijnbaan (om de hoek bij de halte Euroweg) en op de haltes tussen Leek en de A7.

Lees ook: Staking streekvervoer niet vanaf maandag maar woensdag

Het bericht Vanaf morgen landelijke staking in het streekvervoer, enkele bussen rijden wél verscheen eerst op InfoLeek.