Eerste nieuwe uitrukkleding brandweer Groningen uitgereikt in het Westerkwartier

Eerste nieuwe uitrukkleding brandweer Groningen uitgereikt in het Westerkwartier

WESTERKWARTIER –Woensdagavond om 20.00 uur werd in de brandweerkazerne van Grijpskerk (Bouwhuisstraat 20) de eerste nieuwe uitrukkleding voor brandweer Groningen uitgereikt aan de posten Oldehove en Grijpskerk.

Deze posten zijn destijds ook als eersten aangemeten en ontvangen nu als eerste in de provincie Groningen de nieuwe kleding. In de loop van de komende maanden zullen alle posten hun kleding krijgen. 

De nieuwe uitrukkleding heeft een aantal opvallende verschillen ten opzichte van het oude tenue waaronder de kleurverandering. Daarnaast bestaat het nieuwe tenue uit twee delen: een overall en een overjas. Dit heeft te maken met de verschillende werkzaamheden die de brandweer uitvoert. Het assisteren bij ongelukken kan in een overall, maar voor het blussen van een brand moet de overjas er overheen gedragen worden.

Ook is het materiaal van het nieuwe tenue lichter in gewicht, comfortabeler en heeft een betere pasvorm. Veiligheid staat voorop bij de uitvoering van de werkzaamheden door de brandweer; de nieuwe kleding is beter zichtbaar door het reflecterende bovendeel van het tenue.

Foto’s: Robert v/d Veen/Niekerknieuws.nl
Het bericht Eerste nieuwe uitrukkleding brandweer Groningen uitgereikt in het Westerkwartier verscheen eerst op InfoLeek.