Allerlaatste Jaren 80 Feest Tolbert met Anita Meyer

Allerlaatste Jaren 80 Feest Tolbert met Anita Meyer

TOLBERT – Na 31 edities met totaal zo’n 25.000 bezoekers komt er een einde aan het Jaren 80 Feest in Tolbert. Teruglopende bezoekersaantallen en verjonging van het publiek zijn voor de oud-deejay’s de belangrijkste redenen om er mee te stoppen.

Maar “Jaren 80 Feest, The Final” zoals het evenement wordt aangekondigd krijgt wel een grootse afsluiting met een optreden van, nog steeds 1 van Nederlands beste zangeressen, Anita Meyer!

Het Jaren 80 Feest begon in 2003. Het idee ontstond aan de bar in café de Postwagen. Oud-deejay’s Sikko Cazemier, Rogier Niessen en Fré Suurd draaiden in de jaren 80 in vele cafés en dorpshuizen in het Westerkwartier en het leek ze wel leuk om nog samen een keertje te gaan draaien.

In eerste instantie zou het een éénmalig feest worden maar de reacties waren zo goed dat ze besloten om er mee door te gaan. Vanaf de uitbreiding van het feest naar 2 zalen staat ook Adam Postema achter de draaitafels.

De laatste jaren loopt de animo wat terug. “Het publiek is verjongd, wij zijn allemaal ruim de 50 gepasseerd en we zien maar een klein groepje leeftijdsgenoten meer op “ons” feest”, aldus Sikko Cazemier. Ook het sfeertje van de oude grote zaal van de Postwagen (van voor de brand) wordt gemist. “Wellicht dat er een nieuw “Stappers van Toen feest” komt maar in de huidige vorm houden we het toch voor gezien”.

Het allerlaatste Jaren 80 Feest is op zaterdag 27 oktober, de kaartverkoop is inmiddels al in volle gang. Met het gastoptreden van Anita Meyer, die ongetwijfeld haar bekendste hit “Why tell me why” ten gehore zal brengen hopen de deejay’s nog 1 maal op een bomvolle Postwagen.

Kaarten zijn in Leek-Tolbert verkrijgbaar bij FiftyFifty, de Postwagen, HairSpecials, Shoeby, Primera en Bio Corner Easy. En natuurlijk online op www.jaren80feest.nl.

Het bericht Allerlaatste Jaren 80 Feest Tolbert met Anita Meyer verscheen eerst op InfoLeek.