Auto belandt in Leekster Hoofddiep na uitwijkactie

Auto belandt in Leekster Hoofddiep na uitwijkactie

LEEK – Een automobilist is donderdagavond rond elf uur met zijn auto in het Leekster Hoofddiep beland.

Door vermoedelijk een voorrangsfout van de automobilist die vanuit het centrum op het Boveneind reed moest de bestuurder een uitwijkactie maken om niet in botsing te komen met het voertuig die op de Van Panhuyslaan reed. Nadat de auto over de stoep en betonnen rand door een hek klapte, belandde de automobilist met zijn auto in het water. De bestuurder kon zelfstandig de auto verlaten en de kant op klimmen.

De brandweer van Leek en de duikers uit Groningen werden opgeroepen maar hun inzet kwam te vervallen. Het personeel van de ambulance heeft beide bestuurders gecontroleerd op letsel maar vervoer naar het ziekenhuis was niet nodig. Beide bestuurders zijn met de schrik vrij gekomen, de auto is door een berger uit het water getakeld.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl
 

Het bericht Auto belandt in Leekster Hoofddiep na uitwijkactie verscheen eerst op InfoLeek.