Remwegdemonstraties bij basisscholen in Leek

Remwegdemonstraties bij basisscholen in Leek

LEEK – Veilig verkeersgedrag begint bij bewustwording. De meeste mensen onderschatten de remweg van een voertuig en de invloed die snelheid hierop uitoefent.

OBS De Beelen in Tolbert en GBS De Springplank in Leek willen dit hun leerlingen al in de basis meegeven. Op vrijdag 6 juli vonden daarom remwegdemonstratie plaats nabij deze scholen. Namens de gemeente Leek was wethouder Hans Morssink hierbij aanwezig. 

Remwegdemonstratie
In opdracht van Verkeerswijzer Groningen laten instructeurs met een remwegdemonstratie zien welk effect snelheid heeft op de remweg van een auto. De instructeur zal eerst laten zien hoe lang de remweg van een auto is bij een snelheid van 30 km/uur, en daarna bij 50 km/uur.

De remwegacties vinden plaats in buurten en nabij scholen in de hele provincie. Deze zijn gericht op alle leeftijden en een aanvulling op de landelijke campagne ‘hou je aan de snelheidslimiet’ die tot aan de zomer loopt. Deze campagne beoogt het aantal automobilisten dat harder rijdt dan de toegestane maximum snelheid te verminderen.

Verkeerswijzer Groningen
Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen, waaronder de gemeente Leek. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. ‘Wij maken ons sterk voor een verkeersveilig Groningen.

Er gebeuren nog steeds te veel ongelukken in het verkeer, waarbij mensen gewond raken of zelfs om het leven komen. Daarom werken wij aan de verbetering van wegen, spreken we weggebruikers op onveilig gedrag aan en geven we voorlichting en educatie. Wij staan voor een verkeerswijzer Groningen! Meer weten over de remwegactie of andere onderwerpen op het gebied van verkeersveiligheid? Kijk op www.verkeerswijzergroningen.nl

Het bericht Remwegdemonstraties bij basisscholen in Leek verscheen eerst op InfoLeek.