Mondzorgcentrum Leek officieel geopend door burgemeester Berend Hoekstra

Mondzorgcentrum Leek officieel geopend door burgemeester Berend Hoekstra

LEEK – Leek- Onder een stralende zon heeft burgemeester Berend Hoekstra op 30 juni eindelijk officieel de opening voltrokken van Mondzorgcentrum Leek. Het buitenterras van de praktijk werd daardoor de favoriete plek om dit moment te vieren met een hapje en een drankje.

‘’Het heeft even geduurd, voordat we zover waren’’, vertelt tandarts Erik Jan Hommes. ‘’Toen wij begonnen in januari, was het echt pionieren in de klei. Maar dat wisten we. Als je als eerste een gebouw neerzet, nog voordat de infrastructuur er ligt, dan moet je inventief zijn. Werken via een mobiele centrale was niet echt ideaal. Ook moesten we nog wachten op parkeerplekken. Maar inmiddels kunnen mensen parkeren naast de deur. En doordat we nu eindelijk onze vaste verbindingen hebben is de bereikbaarheid optimaal’’.

Het centrum is een moderne praktijk, waar bijna alle specialisaties in de tandheelkunde onder één dak te vinden zijn. Van reguliere tandheelkunde tot orthodontie, van implantologie tot prothetiek. Op de site staat vermeld: ‘’Ondanks het feit dat wij een grote praktijk zijn, geloven we heel sterk in een persoonlijke behandeling. Dit betekent dat wij er altijd naar streven, dat u een vaste tandarts heeft. Dat is ook belangrijk om een goede vertrouwensband op te bouwen. U gaat bij ons dus niet van de ene stoel in de andere en ziet niet steeds weer iemand anders. U gaat naar uw tandarts. Dat blijft zo.’’ ‘’En dat is ook zo’’, vervolgt Erik Jan. ‘’in die zin zijn wij wel ouderwets. Maar dat wordt juist gewaardeerd. En voor mensen die meer zorg nodig hebben, hebben we wel alles in huis.’’

De praktijk heeft voor haar patiënten ook een gratis wifinetwerk beschikbaar. ‘’Daar kun je bijna niet meer omheen in deze tijd. Alles gaat tegenwoordig bijna digitaal en wij zijn daar niet anders in. Wij sturen onze afspraken bijvoorbeeld ook via de mail naar de patiënt. In sommige smartphones wordt zelfs automatisch de afspraak in de agenda gezet, kijk, dat is nou handig!’’

Het Mondzorgteam bestaat uit drie tandartsen, te weten Erik Jan Hommes, Aswin Zoomers en Esther Vrieling, twee mondhygiënisten Rianne van der Wal en Sanne de Vries , een paropreventieassistente Neljan Postma, drie tandartsassistentes: Daniëlle Tjin-A-Koeng, Debbie Muller en Berdien Hamstra en twee assistentes, verantwoordelijk voor afspraken en praktijkmanagement: Marloes de Leeuw en Hennie van der Spoel. Naast de normale openingstijden overdag van maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 is de praktijk ook geopend op de dinsdag- en donderdagavond van 18:00-20:30. Een uitkomst voor veel mensen, die overdag lastig in de gelegenheid zijn naar de tandarts te gaan. Een bezoek aan de mondhygiënist kan naast de maandag t/m vrijdag overdag ook op de donderdagavond.

Uw vindt Mondzorgcentrum Leek in de wijk Oostindie op het adres Hyacint 1, 9351 ZX, Leek. Voor meer informatie, openingstijden en inschrijven, kijk op  www.mondzorgleek.nl.

Het bericht Mondzorgcentrum Leek officieel geopend door burgemeester Berend Hoekstra verscheen eerst op InfoLeek.