Echtpaar Chris Schmidt en Ans Schmidt-Deen 60 jaar een paar

Echtpaar Chris Schmidt en Ans Schmidt-Deen 60 jaar een paar

Afgelopen maandag 9 juli was het 60 jaar geleden dat Chris en Ans in het huwelijksbootje zijn gestapt. Chris en Ans waren overburen aan de P. Wieringaweg in Haren en hebben elkaar daar leren kennen.

Ans is op 18 juni 1935 geboren in Tarakan, eilandje van Borneo, Indonesië. Tijdens de roerige oorlogsjaren heeft ze samen met haar moeder en haar broers een aantal jaren in een Japans kamp moeten zien te overleven. Haar vader heeft in die tijd aan de Birma-spoorlijn gewerkt. Na de oorlog is ze via Enschede met haar familie in Haren neergestreken. Zowel vóór als nà haar huwelijk heeft ze gewerkt bij banketbakkerij Rodenburg in Haren.

Chris is geboren in Glimmen op 27 november 1931, ook hij heeft samen met zijn vader en moeder en broers en zus roerige oorlogstijden gekend. Samen met zijn broers moest hij onderduiken en hebben zo menig angstige momenten gekend. Na de oorlog en na zijn schooltijd heeft Chris gewerkt als vertegenwoordiger bij resp. Van Wijk en Boerma, Stokvis en Technische Unie. In de jaren 80 heeft Chris, ondernemend als hij is, ThermoNoord opgericht. Het bedrijf heeft hem geen windeieren gelegd.

Tegenwoordig zijn pa en ma Schmidt nog regelmatig te vinden in de winkel RiMa Roden, waar ze achter de schermen nog allerlei werkzaamheden doen. Sommige oude Leeksters zullen hem misschien nog kennen uit de tijd van SSS, de plaatselijke gymnastiekvereniging waar hij voorzitter van is geweest.

Uit hun huwelijk zijn twee kinderen geboren: Marjon en Ruud. Ze hebben drie kleinkinderen waar ze hopelijk nog veel plezier van mogen hebben.

Het bericht Echtpaar Chris Schmidt en Ans Schmidt-Deen 60 jaar een paar verscheen eerst op InfoLeek.