Martijn Alssema wordt de nieuwe hoofdtrainer van Leekster Eagles

Martijn Alssema wordt de nieuwe hoofdtrainer van Leekster Eagles

LEEK – Zaalvoetbalclub Leekster Eagles heeft in de persoon van oud-speler Martijn Alssema voor het seizoen 2018-2019 een nieuwe hoofdtrainer aangesteld. De 33-jarige Alssema speelde zelf jarenlang voor de hoofdmacht van Leekster Eagles maar nam vorig jaar afscheid van de 1e selectie.

De oefenmeester bleef echter wel betrokken bij de club als hoofd van de jeugdopleiding en blies tevens de recreatieve afdeling van de club nieuw leven in.

De Rodenaar volgt het komend seizoen het duo Jan Brouwer en Gerke Hoogeveen op, die tijdens het afgelopen seizoen te kennen gaven met de coaching van het 1e team te willen stoppen. Beide blijven wel actief bij de club betrokken als lid van de technische commissie.

Met de aanstelling van Alssema in deze functie heeft het bestuur van de club opnieuw bewust gekozen voor een trainer die binnen de eigen gelederen van de club in het zaalvoetbal is opgegroeid. Voorzitter Peter Westra hierover: “Binnen Leekster Eagles wordt erg veel belang gehecht aan behoud van de eigen speelwijze, bekendheid met de typische clubcultuur en de doorstroming van de jeugd uit de eigen opleiding. Het was dus zeer voor de hand liggend dat Martijn ooit eens hoofdtrainer van Leekster Eagles zou worden.”

Alssema zal het komend seizoen bij de trainingen geassisteerd gaan worden door Andy de Jong, die ook het afgelopen seizoen al bij de zaalvoetbalclub actief was als veldtrainer. Daarnaast zal ook oud-speler en -trainer Bas Lulofs een assisterende rol in de technische staf gaan innemen.

Foto: Antje van der Wal

 

Het bericht Martijn Alssema wordt de nieuwe hoofdtrainer van Leekster Eagles verscheen eerst op InfoLeek.