Word kampioen Kersenpitspugen op de Streekproductenmarkt Nienoord

Word kampioen Kersenpitspugen op de Streekproductenmarkt Nienoord

LEEK – Aanstaande zaterdag 4 augustus wordt de Streekproductenmarkt Nienoord gehouden op het terrein van Landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7 in Leek. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de markt gratis te bezoeken.

Probeer op onze markt kampioen Kersenpitspugen te worden. Eet 3 sappige kersen van Fruitteeltbedrijf Oudenbosch. Spuug de pitten over onze Kersenpitbaan. Wie het verst spuugt wint. Maakt u de meeste meters, dan bent u kampioen van het Westerkwartier  en gaat u met een leuk prijsje naar huis.

de Kersenpitspuugwedstrijd is wel afhankelijk van het kersenaanbod, vanwege de extreem hoge temperatuur. Mogelijk wordt als vervanger Pruimenpitspugen geïntroduceerd.

U kunt op onze markt uiteraard ook de lekkerste en meest verse streekproducten halen. Denk maar eens aan de heerlijke jammetjes met 75% minder suiker en proeft u echt fruit, waaronder kruisbessen-kersenjam en rabarberjam met banaan en gember, nectarinejam met aardbeien van De Poffertery en Eunice Schuitema staat weer met lekkere advocaat,  en nieuwe producten,  zoals pittige  paprikasoep, en zoetzure muismeloentjes. Maar ook haar vaste producten,  als peertjes,  rabarber,  en tomatensaus  heeft ze weer voor u klaar staan. Bij Natuurlijk Afke staat ook heerlijke kersenjam te koop, gemaakt van de heerlijke kersen van Oudenbosch. En met een scheut lekkere kersenlikeur erbij. En in dit zomerseizoen is er ook een heerlijke sinaasappel-muntgelei.  Kom maar gewoon proeven!

Vergeet vooral de kaas van Geitenhouderij ter Veen  en de lekkere eieren niet voor een oergezellig ontbijt.

Mocht u trek hebben in een ijsje tijdens het rond lopen op de markt, dan bent u zeker op het goeie adres, en het wordt nog gezelliger, omdat Grietje Terwisscha en Klaas van der Veen samen op de trekzak leuke liedjes te horen gaan brengen vanaf 11u00.

De eerste zaterdag van de maand begint dus goed op onze streekproductenmarkt, om de allerlekkerste en verse streekproducten uit te zoeken, zodat u met een goed gevulde boodschappentas weer naar huis gaat en omdat de sfeer op de markt altijd gezellig is, gaat u weer met een goed humeur naar huis

Streekproductenmarkt Nienoord
Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, eieren, honing, brood, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet u duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.

Een lijst van onze standhouders treft u aan op de website, www.streekproductenmarktnienoord.nl.

Het bericht Word kampioen Kersenpitspugen op de Streekproductenmarkt Nienoord verscheen eerst op InfoLeek.