De natuur verbeeld(t): duo expositie in de CazemierBoerderij te Tolbert

De natuur verbeeld(t): duo expositie in de CazemierBoerderij te Tolbert

TOLBERT – Op zaterdag 4 augustus vond de opening plaats van een nieuwe expositie in de CazemierBoerderij te Tolbert. De opening werd verricht door Alfred Oosterman, fotograaf.

Twee beeldend kunstenaars, die beide iets met de natuur hebben, exposeren samen in de museale omgeving van de monumentale boerderij. Het zijn Sjouktje Oosterhof uit Tolbert en Joke Klaveringa uit Nietap. Twee vrouwen die op hun eigen manier met veel passie bezig zijn met kunst.

Sjouktje Oosterhof (1956) maakt beelden en objecten. Ze vindt inspiratie in alles om haar heen wat haar treft. Haar uit klei geboetseerde vrouwentorso’s worden afgegoten in aluminiumcement of brons. Haar beelden, uitgehakt in steen, albast of speksteen zijn krachtig en puur. Sjouktje is ook actief in de werkvorm ‘Objet trouvé’, toevallig gevonden voorwerpen, die ze verwerkt of combineert en nieuw leven inblaast.

Joke Klaveringa (1969) maakt schilderijen in gemengde technieken. Zij trekt de natuur in en raakt daardoor geïnspireerd. Haar thema’s variëren van stillevens en landschappen tot mensen. Haar stijl is impressionistisch. Ze probeert het licht en de sfeer van het moment vast te leggen. Haar werkmotto is ‘minder is meer’.
Joke is lid van Kunstkring De Ploeg.

CazemierBoerderij Hoofdstraat 27 Tolbert.
Zaterdag en zondag van 13.30-17.00 uur, 5 augustus t/m 28 oktober 2018
Entree € 3.00
Meer informatie: www.fredewalda.nl 

Het bericht De natuur verbeeld(t): duo expositie in de CazemierBoerderij te Tolbert verscheen eerst op InfoLeek.